Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

ΚΟΡΟΙΔΙΑ. Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών

Τα ψεύδη από την πλευρά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζονται και δεν αισχύνονται οι γελοίοι. Ένα απόλυτο "τίποτα" τα μέτρα στήριξης(;;;) των πολύτεκνων οικογενειών που ανακοίνωσε ο Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.Με έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή, η Αναπληρώτρια υπουργός εργασίας κα Θ.Φωτίου, απάντησε σε ερώτηση Βουλευτή σχετικά με μέτρα που αφορούν τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.

Η κ. Φωτίου παραθέτει αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν σήμερα για τις πολύτεκνες οικογένειες και την στήριξη τους Από 01-01-2013, καθιερώθηκαν τα ακόλουθα οικογενειακά επιδόματα: 


- Ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων: Με το Ν.4141/2013 (ΦΕΚ 81/Α'/2013), καταβάλλεται, ειδικά στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα, ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων, το οποίο ορίζεται σε πεντακόσια*** (500) ευρώ κατ' έτος για κάθε τέκνο, εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, (Ν.4170/2013, ΦΕΚ 163/Α72013), είναι μέχρι σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ για τις τρίτεκνες οικογένειες. Το ως άνω όριο οικογενειακού εισοδήματος προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τις τετράτεκνες οικογένειες και κατά τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα. 

- Ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων: Με το Ν.4093/2012 (ΦΕΚ 222/Α'/2012), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, θεσπίζεται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, το οποίο καταβάλλεται λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων, την κλίμακα ισοδυναμίας, το ισοδύναμο εισόδημα και την εισοδηματική κατηγορία. Σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο, το επίδομα χορηγείται σε οικογένειες από το πρώτο παιδί και ανέρχεται στο ποσό των σαράντα (40) ευρώ ανά μήνα για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. (Ν.4144/2013, ΦΕΚ 88/Α'/2013). 

Τα ανωτέρω επιδόματα θεσπίστηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, χορηγούνται από τον Ο.Γ.Α., ως εντολοδόχου αυτής και με δαπάνη του προϋπολογισμού αυτής και απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν μόνιμη και συνεχή δεκαετή κατοικία ή διαμονή στην Ελλάδα, να φορολογούνται στην Ελλάδα και τα εξαρτώμενα τέκνα τους να ευρίσκονται στην Ελλάδα.


 Επιπλέον, οι πολύτεκνοι και τα μέλη των οικογενειών τους δικαιούνται μειωμένου εισιτηρίου για τη μετακίνησή τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς εντάσσονται και σε πολιτικές που εφαρμόζονται για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως επίδομα σίτισης, δωρεάν παροχή ρεύματος, επίδομα ενοικίου στο πλαίσιο του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, ετήσια επισιτιστική βοήθεια στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ κ. ά.

Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   
Σχετικά με πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για ευνοϊκές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που αφορούν τους πολυτέκνους της χώρας: 


Από τη νομοθεσία των ασφαλιστικών φορέων αρμοδιότητας του Υπουργείου μας, προβλέπεται, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 16 του ν.3863/2010 για την απασχόληση των συνταξιούχων, ότι οι περιορισμοί του άρθρου αυτού, δεν έχουν εφαρμογή στους πολύτεκνους, των οποίων το ένα τουλάχιστον των τέκνων είναι ανήλικο ή σπουδάζει σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές και έως την συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας του ή είναι ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία.

via ekdosi.com All rights reserved by 

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

Η προκλητική στάση της super μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει προηγούμενο. Ανακοίνωσε ως μέτρα στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών το αποτέλεσμα των τρομερών περικοπών που έκανε ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο που κατακρεούργησαν τα δικαιώματα των πολυτέκνων.

*** Δεν ισχύει πλέον το 500 ευρώ. Ο απαράδεκτος Τσίπρας το μείωσε κατά 3,6%. Πλέον το ποσό είναι σχεδό 480€.

Τέλος ο Τσίπρας και οι άλλοι μνημονιακοί τον Αύγουστο του 2015 (που πρόδωσαν το ΟΧΙ) ψήφισαν την επιπλέον περικοπή κατά 50% των επιδομάτων πολυτέκνων και λοιπών ειδικών κατηγοριών από 1/1/2017.

Το χειρότερο όλων: Από το πρώτο μνημόνιο έχουν ψηφίσει την πλήρης κατάργηση όλων των επιδομάτων των πολυτέκνων και λοιπών ειδικών κατηγοριών, όπως και την τρομακτική αύξηση της φορολογίας των πολυτέκνων.

Αποτέλεσμα
Στην Ελλάδα που για πρώτη φορά από το 1921 μειώθηκε ο πληθυσμός της, οι πολύτεκνοι αντιμετωπίζονται ως "εχθροί".

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.

ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ, ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ.

ΝΑΙ, ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.
 "ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ, ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ" Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΤΙΠΟΤΑ" ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...