Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Πως να επιλέξετε σωστά το όνομα του παιδιού


Πως να επιλέξετε σωστά το όνομα του παιδιού 
Για πολλές δεκαετίες στη χώρα μας το όνομα του παιδιού ήταν δεδομένο



Θα έπαιρνε του παππού ή της γιαγιάς. Σιγά-σιγά, όπως και πολλά άλλα πράγματα στη ζωή μας, αυτό άλλαξε. Είτε γιατί ευτυχισμένα ζευγάρια τσακώθηκαν για το όνομα, είτε γιατί γονείς αρνήθηκαν να δώσουν ένα κακόηχο (για τα σημερινά δεδομένα) όνομα.
Ό,τι κι αν έχετε σκοπό να κάνετε, εάν ακολουθήσετε την ελληνική παράδοση ή όχι, διαβάστε πρώτα τα παρακάτω και να υιοθετήσετε ό,τι εσείς θέλετε.
Μέγεθος
Και όμως, είναι βασικό. Εάν το επίθετό σας έχει πέντε συλλαβές,, καλό θα ήταν να μην επιλέξετε ένα τεράστιο όνομα, γιατί θα μοιάζει με γλωσσοδέτη για το παιδί, ειδικά στα προσχολικά χρόνια.
Πείραγμα
Μην ξεχνάτε ότι στο σχολείο τα παιδιά είναι πολύ σκληρά μεταξύ τους. Αποφύγετε ένα όνομα, που θα ενεργοποιήσει την κοροϊδία εναντίον του.
Τα «κομμένα»
Να έχετε στο μυαλό σας ότι οι περισσότεροι κόβουν τα ονόματα για συντομία. Το «Δημήτρης» εύκολα γίνεται «Μήτσος», το «Αναστασία» γίνεται «Σούλα» κλπ. Μην επιλέξετε κάτι, που κομμένο θα σας ενοχλεί.

Συνηθισμένο
Θέλετε ένα όνομα, που να το έχει ο μισός πληθυσμός της χώρας, ή κάτι πιο διαφορετικό; Εσείς θα το επιλέξετε.
Γιορτή
Υπάρχει καθιερωμένη εορτή για το συγκεκριμένο όνομα; Είναι λίγο άβολο όλα τα παιδιά στην τάξη του να χαίρονται την ονομαστική εορτή τους και το δικό σας να μην… έχει.
Ήχος
Είναι εύηχο ή όχι; Όταν το προφέρετε μαζί με το επίθετο;
Άσχετα με το εάν σας φαίνονται αστεία όλα αυτά, κάντε μία πρόβα, σκεφτείτε λίγο το μέλλον. Το όνομα, που εσείς θα επιλέξετε, θα το χρησιμοποιεί μία ζωή!



kikiri-kou.blogspot.com
govastileto
 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...