Βροχή οι κατασχέσεις καταθέσεων από τις ΔΟΥ. Καθημερινές σκηνές πανικού! Πως να τις αποφύγετε!

Βροχή οι κατασχέσεις καταθέσεων από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της χώρας. Και δεν είναι σχήμα λόγου αλλά η πραγματικότητα μέσα από τους επίσημους αριθμούς.

sainis.gr logo
Χαρακτηριστικά, μόνο τον Απρίλιο η ΔΟΥ Ιωαννίνων προχώρησε σε 5.180 κατασχέσεις ενώ κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους έγιναν 12.935 κατασχέσεις καταθέσεων!!!
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται ένα ανελέητο σαφάρι, χωρίς καμία διάκριση, αφού έχουν καταγραφεί κατασχέσεις λογαριασμών ακόμη και περίπτωση όπου έχει ξεχαστεί απλήρωτη μία κλήση της τροχαίας!
Στην ΔΟΥ εκτυλίσσονται σκηνές πανικού, με πολίτες που σπεύδουν να βρουν λύση στο πρόβλημα της δέσμευσης των καταθέσεων ακόμη και για μικροποσά που μπορεί να οφείλουν!
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εφορίες μέσα στο 8ωρο λειτουργίας τους κατάσχουν κάθε ημέρα χρήματα από 4.300 λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου.
Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   


Πρωταθλήτρια Ελλάδας στους ρυθμούς διενέργειας κατασχέσεων «εις χείρας τρίτων» αναδεικνύεται μέχρι τώρα η ΦΑΕ Πειραιά, η οποία έκανε 6.554 κατά τον μήνα Απρίλιο, φτάνοντας στις 18.179 συνολικά στο α’ τετράμηνο του 2016. Πέραν τούτου, η ΦΑΕ Πειραιά άσκησε και τις 300 από τις 2.300 ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν συνολικά από τις εφορίες της χώρας μέσα στο α’ τετράμηνο του 2016!
Η αναγκαστική είσπραξη από την εφορία μπορεί να αποφευχθεί και ο πολίτης μπορεί να προστατεύσει τα χρήματά του με κάποιες απλές κινήσεις.

Η πρώτη είναι η δήλωση μέσω της ειδικής εφαρμογής του taxisnet του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού. Ο πολίτης θα πρέπει απλά να δηλώσει τον IBAN και αυτόματα η εφορία ενημερώνει την τράπεζα. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες έχουν ακατάσχετο όριο ως 1.250 ευρώ σε αυτόν τον λογαριασμό.
Μια δεύτερη επιλογή είναι εάν ο πολίτης έχει πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς σε μία ή περισσότερες τράπεζες να μοιράσει στους λογαριασμούς αυτούς ποσά ως 50 ευρώ. Ο νόμος προβλέπει ότι από τους τραπεζικούς λογαριασμούς δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση υπολοίπου έως 50 ευρώ, ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής.
Η τρίτη κίνηση που μπορούν να κάνουν οι πολίτες είναι η ρύθμιση των οφειλών πάνω από 500 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή μέσω taxisnet γίνεται η σχετική αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 12 δόσεων.

Τέταρτη επιλογή που δίδεται από το νόμο είναι η ρύθμιση οφειλών ακόμη και εάν αυτές δεν είναι ληξιπρόθεσμες. Για να γίνει αυτό ο πολίτης πρέπει να πάει στην εφορία και να καταθέσει σχετική αίτηση.
via ekdosi.com All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...