Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016

ΚΑΤΑΡΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΠΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ.

Ο Αμβρόσιος ήταν στη χωροφυλακή και εξυμνούσε τους βασανιστές της Χούντας (ΦΩΤΟ)Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, που προκάλεσε ανήμερα της Μ. Παρασκευής με τις κατάρες που εξαπέλυσε κατά του υπ. Παιδείας και όσων τρώνε κρέας, έχει μακρά προϊστορία.
Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος Λενής (κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής) γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1938 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1963.
Σύμφωνα με το wikpedia, χειροτονήθηκε διάκονος στις 31 Μαΐου 1961 και πρεσβύτερος στις 17 Ιουλίου 1963.
Εκεί ξεκινά μια καμπή στην καριέρα του:
Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   Υπηρέτησε ως ιερέας της Χωροφυλακής από το έτος 1963 μέχρι το 1974.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αναφέρεται πως «επί μία δεκαετία υπηρέτησε ως Πρεσβύτερος στο Σώμα της τότε Βασιλικής Χωροφυλακής, ως Ιεροκήρυκας του Σώματος».
Ο συγγραφέας Γιάννης Γκίνης, στο βιβλίο του «Ιεράρχες διάκονοι της χούντας», (Α' έκδοση 1978, Β’ έκδοση από τις εκδόσεις Βασδέκης, 1981) αναφέρει ότι το επίσημο δελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε γράψει τον Σεπτέμβριο του 1976, με αφορμή την χειροτονία του στην Μητρόπολη Ταλαντίου, πως από ιεροκήρυξ είχε λάβει τον βαθμό του Μοιράρχου, και κατόπιν του Ταγματάρχου Χωροφυλακής.
Μετά την πτώση της Χούντας έγινε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μέχρι το 1978. Στις 17 Αυγούστου 1976, χειροτονήθηκε τιτουλάριος μητροπολίτης Ταλαντίου. Στις 12 Οκτωβρίου 1978, εξελέγη μητροπολίτης της Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Οι ύμνοι στους βασανιστές της Χούντας
Στο αποκαλυπτικό βιβλίο του, ο Γ. Γκίνης περιγράφει ότι σε ομιλία του στις 17 Αυγούστου του 1976 απηύθυνε ιδιαίτερο ασπασμό στους αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Χωροφυλακής για τα «ατυχή συμβάντα εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακών του καθήκοντος» τα οποία οδήγησαν ορισμένους να στερηθούν την ελευθερία τους.
Το θέμα του Αμβρόσιου μάλιστα, είχε φέρει στη Βουλή και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαδημητρίου, ο οποίος ρωτούσε τον τότε υπ. Δημόσιας Τάξης τι μέτρα πρόκειται να λάβει για την «κάθαρση» της Εκκλησίας.
Μάρτυρας κατηγορίας του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη
Στο ίδιο βιβλίο εξιστορείται ακόμη πως ο Αμβρόσιος, που στο μεταξύ έχει εκλεγεί Καλαβρύτων καί Αιγιαλείας, καταθέτει το 1979 σαν ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του παπά-Γιώργη Πυρουνάκη, τον οποίο κατηγορεί, όχι μόνο ότι «βλασφημεί κατά της Εκκλησίας», όχι μόνο ότι «είναι υβριστής Εκκλησίας και Επισκόπων», αλλά και ότι … «αιρετίζει» και ότι «διδάσκει αιρετικάς διδασκαλίας».
via ekdosi.com All rights reserved by 

ΑΝ ΔΕΝ ΤΡΩΣ ΚΡΕΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗ. Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΠΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...