Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ να βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο!


Τι μπορείτε να κάνετε με μία ολόκληρη ντομάτα


Οποιοσδήποτε «παλιός» μανάβης θα σας πει ότι είναι καλύτερα να μη βάλετε τις ντομάτες που αγοράσατε στο ψυγείο γιατί θα γίνουν άνοστες.
Η παραδοσιακή συμβουλή επιβεβαιώνεται τελικά και από τα επιστημονικά ευρήματα. Οπως επισημαίνουν ειδικοί και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού, το ψυχρό περιβάλλον του ψυγείου κάνει τις ντομάτες άνοστες και λιγότερο ζουμερές.


Οι ντομάτες έχουν γεννηθεί στις θερμές ερήμους των δυτικών ακτών της Νότιας Αμερικής και άρα δεν έχουν τα κατάλληλα «εφόδια» ώστε να προσαρμόζονται στις αρκτικές θερμοκρασίες των ψυγείων μας, τόνισε ο Χάρολντ Μακ Γκι, αναλυτής της «επιστήμης της κουζίνας» των «New York Times» και συγγραφέας σχετικών βιβλίων, μιλώντας στον δικτυακό τόπο επιχειρηματικών ειδήσεων Quartz. «Η μυρωδάτη, γήινη γεύση της ντομάτας είναι το αποτέλεσμα μιας αντίδρασης ενζύμων η οποία παράγει θειώδεις αρωματικές ενώσεις» εξήγησε. «Το ψυχρό κλίμα του ψυγείου εμποδίζει τη δράση αυτών των ενζύμων με αποτέλεσμα οι τομάτες σταδιακά να χάνουν τη γεύση τους».

Τι μπορείτε να κάνετε με μία ολόκληρη ντομάτα

Ανάλογα είναι τα συμπεράσματα της Κατρίν Ρενάρ από το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Ερευνας της Γαλλίας, η οποία παρουσίασε συνοπτικά τα ευρήματα των μελετών της μιλώντας στον δικτυακό τόπο Business Insider. «Η μέση θερμοκρασία ενός οικιακού ψυγείου είναι περίπου 4,4 βαθμοί Κελσίου, όμως οι μελέτες μας έχουν δείξει ότι οι ντομάτες δεν αντεπεξέρχονται καλά σε θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών Κελσίου» υπογράμμισε η ερευνήτρια. Όπως ανέφερε, το ψυχρό περιβάλλον δεν προκαλεί μεταβολές στην περιεκτικότητα της τομάτας σε σάκχαρα ή στην οξύτητά της αλλά κάνει τη σάρκα της κοκκώδη και λιγότερο ζουμερή.

Οι φανατικοί της «σιγουριάς» που προσφέρει η συντήρηση των λαχανικών στο ψυγείο μπορεί να αντιτείνουν ότι τα ίδια θειώδη αρώματα που κάνουν τις ντομάτες νόστιμες τις κάνουν επίσης να χαλάνε και να σαπίζουν, και ότι αν τις βγάλουμε από το ψυγείο λίγες ημέρες προτού τις καταναλώσουμε η διαδικασία του «νοστιμίσματος» έχει ενεργοποιηθεί και πάλι προσφέροντας ικανοποιητική γεύση. Η κυρία Ρενάρ ωστόσο συμβουλεύει να προτιμούμε για τη φύλαξή τους ένα δροσερό και φωτεινό σημείο στον πάγκο της κουζίνας, όπου μπορούν να διατηρηθούν περίπου για μια εβδομάδα.
kikiri-kou.blogspot.com
Πηγή
 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...