Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Το «μήνυμα» Στέλιου Μανωλά στον Τσίπρα!


Τρώει την τεσσάρα στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ και επιτόπου τελειώνει ο προπονητής της Τραϊανός Δέλλας. Στον πάγκο κάθεται ο Στέλιος Μανωλάς που «επιστρατεύεται». 
Η ΑΕΚ συμφωνεί με τον Ουρουγουανό Πογιέτ, που κι αυτός γίνεται πρόωρα παρελθόν μετά τη βαριά ήττα από τον Λεβαδειακό. Για δεύτερη φορά την ίδια σεζόν «επιστρατεύεται» πάλι ο Μανωλάς, ο οποίος είναι προπονητής, επαγγελματίας προπονητής, όμως δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη της ομάδας, της οποίας μόνον αυτής φόρεσε τη φανέλα στην πολυετή καριέρα του ως ποδοσφαιριστής.

Γιατί ο Μανωλάς αρνούνταν και τελικά με το... ζόρι, από αεκτζήδικο καθήκον, ανέλαβε προσωρινά την προπονητική διαχείριση της ομάδας; Ο νικητής του τελικού κυπέλλου Ελλάδος είπε τη μεγάλη κουβέντα...-Δεν αισθανόμουν έτοιμος, άξιος να σηκώσω το βάρος της ΑΕΚ σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές. Τη διεκδίκηση του κυπέλλου και την πρώτη θέση στα play-off.
Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   

Τι πιο τίμιο! Πιο καθαρό!! Δείχνει μεγαλείο, όχι απλά σεμνότητα, να αναγνωρίζει κάποιος τα όριά του. Να τον χαρακτηρίζει η συνείδηση αποστολής. Από την άλλη είναι τυχοδιωκτισμός, για να μην πεις κάτι βαρύτερο, να εκμεταλλευθεί κάποιος την περίσταση ποντάροντας σε ευνοϊκές συγκυρίες, για να δοξασθεί, να ηρωολατρευθεί, πιθανότατα και κίνητρα δόλια.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε ακατάλληλος πρωθυπουργός. Εντελώς. Απέτυχε, όπως ο ίδιος το παραδέχθηκε, στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Κι όμως επέμεινε, ξαναζήτησε την ψήφο των απελπισμένων.

Το μόνο που «πέτυχε» ο Τσίπρας ήταν να κάνει στην πραγματικότητα «Ναι» το «Όχι» στο δημοψήφισμα. Ξαναγίνεται πρωθυπουργός και ξαναποτυγχάνει, τόσο πανηγυρικά, που αναδεικνύεται περισσότερο μνημονιακός από τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου. Δεν εγκαταλείπει, όμως... Επειδή, λέει, έχει τη λαϊκή εντολή! Πράγματι. Και στο δημοψήφισμα, και στις δύο εκλογές που «κέρδισε», ο λαός του έδωσε εντολή για… νέο μνημόνιο, για περισσότερους φόρους.

«Φύγε!» ζητούσε ο Τσίπρας από τον Γιώργο. «Φύγε!» ζητούσε και από τον Αντώνη. Όπως δεν έφυγε μόνος του ο πρώτος και ο δεύτερος, έτσι και ο τρίτος, ο Τσίπρας δεν παραιτείται, διότι αισθάνεται ικανός να τα καταφέρει.

apodytiriakias via ekdosi.com All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...