Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ.


theodoridis-marinakis-θεοδωριδης-μαρινακης

Μετά από την επίσημη διάψευση της cOSCO ότι δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τον ΟΣΦΠ, και μετά το ενδιαφέρον του Μαρινάκη να αγοράσει την Νότιγχαμ την ... Βοϊβοντίνα και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, καταλαβαίνει κανείς ότι ο μόνιμος κάτοικος Λονδίνου πλέον Ευάγγελος Μαρινάκης παρατάει τον ΟΣΦΠ.

Ο λόγος: Η επερχόμενη, με ραγδαίους ρυθμούς, αλλαγή συσχετισμών στην κορυφή της πυραμίδας του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συνδυασμό με τις πολύ σοβαρές δικαστικές εξελίξεις που πλησιάζουν μέσα στο επόμενο δίμηνο.


Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   
Λογική είναι αυτή η εξέλιξη αν αναλογιστεί κανείς ότι το σύστημα Κόκκαλη ξεδοντιάζεται με γοργούς ρυθμούς και πλέον δεν υπάρχει δημόσιο κρατικό χρήμα να παντελονιάσουν οι κάθε λογής πρόεδροι του κατακαθιού του Πειραιά.
Ο ΟΠΑΠ πουλήθηκε. Η μάσα τελείωσε.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι σύμφωνα με το sdna.gr έτοιμος για να διαπραγματευτεί για την πώληση των μετοχών της ΠΑΕ ΟΣΦΠ. Βέβαια ο Κώστας Καραπαπάς, με κάτι που έμοιαζε με τοποθέτηση, διέψευσε το σενάριο.
Ακολουθεί το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας sdna.gr με λεπτομερείς, είναι αλήθεια περιγραφές, για τα όσα ενδεχομένως έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της αγοροπωλησίας της ομάδας του λιμανιού:
«Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες λοιπόν, εδώ και μέρες βρίσκεται κλιμάκιο Κινέζων στην Αθήνα και συζητάει με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι δύο πλευρές έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές. Τις δύο εξ αυτών στο γραφείο του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τις άλλες δύο στο σκάφος του, στο «Αμόρε Μίο» που βρίσκεται αγκυροβολημένο σε γνωστή μαρίνα των νοτίων προαστίων.
Όπως κανείς μπορεί να αντιληφθεί, ψήνεται ένα μεγάλο deal μεταξύ των δύο πλευρών. Μια συμφωνία που αφορά τον Ολυμπιακό και όχι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Έλληνα εφοπλιστή.
Τι είδους συμφωνία όμως συζητείται;
Δύο σενάρια υπάρχουν, με το ένα να μην αποκλείει καθόλου το άλλο.
1) Η ονοματοδοσία του γηπέδου Καραΐσκάκη.
2) Η πώληση πακέτου μετοχών της ΠΑΕ.

Αν συμβεί το δεύτερο, είναι αυταπόδεικτο ότι θα συμβεί και το πρώτο. Θα μπορούσε βεβαίως να υπάρξει συμφωνία και μόνο για την πώληση της ονόματος του γηπέδου. Η πιθανότητα να υπάρξει deal μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι μικρή. Και το επιβεβαιώνει το γεγονός ότι έχουν συναντηθεί ήδη τέσσερις φορές.
Ο Μαρινάκης είναι γνωστό στην αγορά, πως βρίσκεται ανάμεσα στους πιο σκληρούς διαπραγματευτές. Δεν πρόκειται να πουλήσει ούτε το όνομα του γηπέδου, ούτε τις μετοχές αν το τίμημα δεν είναι πολύ υψηλό. Και σε μία τέτοια περίπτωση γίνεται φανερό ότι ο Ολυμπιακός θα ξεφύγει κατά πολύ οικονομικά, διότι ένα deal δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ θα τον εκτοξεύσει.
Οι κινήσεις πάντως, που αφορούν την εμπλοκή του σε ομάδες του εξωτερικού (Νότιγχαμ, Μπέογκραντ) φαίνεται πως κάθε άλλο παρά συμπτωματικές είναι. Το ποδόσφαιρο δεν έχει σύνορα και ειδικότερα η πιθανότητα διείσδυσης στο αγγλικό ποδόσφαιρο τον ενθουσιάζει.
Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα εντός των τειχών έχουν βάλει σε σκέψεις τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Σκέψεις που μπορεί να ξεκινούν από την πώληση του ονόματος του γηπέδου, που θα αποφέρει τρελά έσοδα στην ΠΑΕ, έως και την πιθανότητα πώλησης μέρους ή του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας.
Η επερχόμενη, με ραγδαίους ρυθμούς, αλλαγή συσχετισμών στην κορυφή της πυραμίδας του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συνδυασμό με τις πολύ σοβαρές δικαστικές εξελίξεις που πλησιάζουν μέσα στο επόμενο δίμηνο, δημιουργούν προϋποθέσεις για ένα πιθανό μεγάλο deal.
Ταυτόχρονα, η διείσδυση των Κινέζων στην ελληνική αγορά μπορεί να μοιάζει τρελή, αλλά μόνο τέτοια δεν είναι. Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί τον κυριότερο λόγο μιας πιθανής επένδυσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα στον ερυθρόλευκο σύλλογο που είναι ταυτισμένος με την περιοχή». 
Υπενθυμίζουμε την  επίσημη διάψευση της cOSCO ότι δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τον ΟΣΦΠ.
via ekdosi.com All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...