Συνεχή ενημέρωση. Οικογενειακά επιδόματα Τέκνων 2016 Β' δόση. Πότε θα γίνει η πληρωμή στους δικαιούχους; Ποιοι τα δικαιούνται;

Οριστικό. Τα Οικογενειακά και Πολυτεκνικά επιδόματα Τέκνων 2016 Β' δόση, θα δοθούν μόνο σε όσους μέχρι ...

sainis.gr logo
26/06/2016 οριστικοποίησαν το Α21.

Πάντως ότι και να γίνει όποιος δεν έχει υποβάλει Α21 μέχρι 26/06/2016 θα πάρει την 2η δόση μαζί με την 1η μισή δόση και μαζί με την 3η δόση από τα Οικογενειακά και Πολυτεκνικά επιδόματα Τέκνων μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι κάποιος για να πάρει την Β' δόση πρέπει να έχει κάνει οπωσδήποτε το Α21.

Για να γίνει το Α21 πρέπει πριν να γίνει το Ε1. Δηλαδή να έχει γίνει η φορολογική δήλωση 2016. Επίσης όταν ανοίξει ο εφαρμογή του ΟΓΑ (εδώ) Πληροφορίες Αιτήσεων Οικογενειακών Επιδομάτων    θα δείτε αν και πόσα θα πάρετε.  


Για όσους είναι ενήμεροι με το Α21 και δεν έχουν άλλη εκκρεμότητα η πληρωμή θα γίνει στις 21/7/2016 ημέρα Πέμπτη, μετά από την λήξη της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος (από 20 Ιουνίου μέχρι 20 Ιουλίου η β' δόση). 

Εδώ η επίσημη ανακοίνωση του ΟΓΑ.

Η ελληνική κοινωνία έχει απαυδήσει με το θέμα των οικογενειακών επιδομάτων. Πόσο δύσκολο είναι να τηρήσουν τις προθεσμίες; Το ποσό των επιδομάτων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο (γύρω στα 150 εκατ ευρω) για να δικαιολογείται αυτή η κωλυσιεργία. Κάθε φορά το ίδιο. Κανείς αρμόδιος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη την ανακοίνωση της σωστής ημερομηνίας καταβολής των επιδομάτων. Ούτε επίτηδες να το κάνουν. Όλα αυτά ελπίζουμε στο μέλλον να αλλάξουν. Το όλο θέμα της καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων έχει καταντήσει κωμικοτραγικό. 

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση υπάρχει περίπτωση ακόμα και αν κάποιος έχει κάνει Α21 πριν τις 26/06/2016, να μην πάρει τα επιδόματα. Λεπτομέρειες εδώ.

Τέλος, για ακόμα μία φορά οι κυβερνήσεις των μνημονίων δείχνουν την εχθρότητα τους, εναντίον των οικογενειών με πολλά παιδιά, μειώνοντας και άλλο το ήδη πενιχρό επίδομα πολυτέκνων. Περισσότερα εδώ.

Το ekdosi.com θα σας ενημερώνει συνεχώς για την όποια νέα εξέλιξη θα υπάρχει.

Καλό καλοκαίρι σε όλους.

via ekdosi.com All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...