Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Καθηγητές δημοσίου και στις εξετάσεις στα ιδιωτικά σχολεία

Καθηγητές του δημοσίου θα «βγάζουν» τα θέματα και θα πραγματοποιούν τις απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που ετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

sainis.gr logo
Η υπουργική απόφαση θα ορίζει ότι στις απολυτήριες γραπτές εξετάσεις της Γ΄ Γυμνασίου και της Γ΄ Λυκείου τα θέματα σε κάθε μάθημα θα τα επιλέγουν δύο καθηγητές δημόσιου σχολείου, οι οποίοι επίσης θα βαθμολογούν τα γραπτά. Η όλη διαδικασία αναμένεται να βασιστεί στο σκεπτικό ότι το απολυτήριο Γυμνασίου και το απολυτήριο Λυκείου θα πρέπει να έχουν αντιστοίχηση με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και άρα να ελέγχονται από το δημόσιο. Στόχος είναι να μπει φραγμός στους μεγάλους πλασματικούς βαθμούς που έβαζαν αρκετά ιδιωτικά σχολεία. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος σε ανακοίνωσή της τονίζει:

Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   


«Εδώ και δεκαετίες η Ομοσπονδία παλεύει για την ισότιμη παρουσία της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο ενιαίο εκπαιδευτικό σύστημα και της αναγνώρισης του ιδιωτικού εκπαιδευτικού ως ισότιμο προς τους δημόσιους λειτουργού της εκπαίδευσης. Δυστυχώς οι νομοθετικές παρεμβάσεις της τελευταίας πενταετίας έχουν υποβαθμίσει τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό σε αναλώσιμο και απειλούμενο υπάλληλο. Ο δε Σύλλογος Διδασκόντων λειτουργεί συχνά υπό τις αφόρητες πιέσεις αρκετών ιδιοκτητών για παραποίηση ενδοσχολικών διαδικασιών, παραχάραξη βαθμολογιών, ωρολογίων προγραμμάτων κ.λπ. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι πλέον στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει εγκαθιδρυθεί ένα πρωτοφανές καθεστώς ανελευθερίας, αυθαιρεσίας και ανομίας. Η κατάσταση αυτή βλάπτει πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον, καθώς κάποια ιδιωτικά σχολεία εκδίδουν τίτλους αμφίβολης νομιμότητας, γεγονός που δημιουργεί ανισονομία ανάμεσα στους μαθητές των σχολείων αυτών και των ιδιωτικών σχολείων που λειτουργούν νόμιμα καθώς και των δημόσιων σχολείων. Το 2014 η Κομισιόν επέβαλε στην ελληνική πολιτεία να νομοθετήσει, προκειμένου να αποκατασταθούν συνθήκες διαφάνειας και νομιμότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτό ακόμη δεν έχει συμβεί. Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας στο χώρο μας, θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και της νομιμότητας της έκδοσης των τίτλων σπουδών στα ιδιωτικά σχολεία με δημόσιο έλεγχο. Οποιαδήποτε μέθοδος διασφάλισης και αν επιλεγεί από την πολιτεία, θα πρέπει να ισχύσει ενιαία για όλους τους τύπους ιδιωτικών σχολείων, ισότιμων ή μη. Η ΟΙΕΛΕ θέτει πάντα ως πρώτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη του ευαίσθητου και κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης. Η προστασία του αγαθού αυτού είναι ο μόνος τρόπος για να μην διευρυνθούν οι ήδη οξυμένες κοινωνικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές ανισότητες. Για να μπορούν όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής προέλευσης, να διεκδικούν επι ίσοις όροις το μέλλον».
via ekdosi.com All rights reserved by 

"που ετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης." ΚΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΟΥΜΕ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...