Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Πρωτομαγιάτικο στεφάνι: Οι πιο όμορφες ιδέες! Θαυμάσια Πρωτομαγιάτικα στεφάνια. (ΦΩΤΟ)

Ο Μάιος μας χτυπάει την πόρτα κι εμείς δεν μπορούμε παρά να τη στολίσουμε προς τιμήν του και για να τον καλωσορίσουμε.
75283863
Το κυριότερο μέλημά μας είναι να μαζέψουμε λουλούδια, να «πιάσουμε το Μάη», για να φτιάξουμε όμορφα μπουκέτα από αγριολούλουδα και να πλέξουμε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι για να το κρεμάσουμε στην πόρτα του σπιτιού μας.

Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   


Αν θέλετε, λοιπόν, να φτιάξετε κι εσείς ένα όμορφο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι, το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέξετε τα υλικά σας.
Μπορείτε να φτιάξετε στεφάνι με χάρτινα λουλούδια, με αποξηραμένα, με φρέσκα ή να αντικαταστήσετε τα λουλούδια με ό,τι θέλετε και να πρωτοτυπήσετε!
429278-stefani-orxidees
Ο πιο κλασικός τρόπος είναι σε ένα στεφάνι από φελιζόλ να κολλήσετε με σιλικόνη ή κόλλα αποξηραμένα φύλλα και λουλούδια ποτ-πουρί ή να καρφώσετε τα λουλούδια σας και τα λοιπά διακοσμητικά μέσα στο φελιζόλ.
prwtomagiatika-stefania
Μπορείτε να μαζέψετε είτε αγριολούλουδα από τα γειτονικά χωράφια, είτε κάποια λουλούδια που έχουμε στον κήπο μας όπως γαρύφαλα, τριαντάφυλλα, μαργαρίτες, ανεμώνες, βιολέτες, ή πασχαλιές, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κοτσάνια.
P1000128
Επίσης, μικρά ματσάκια από πρασινάδα ελιάς, πεύκου, έλατου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν την βάση του στεφανιού.
Μαγιάτικο-Στεφάνι-by-tslapeteinos-
Από την άλλη, η βάση μπορεί να είναι φτιαγμένη από μακριά ευλύγιστα και ανθεκτικά κλαριά όπως κληματόβεργες ή κλαδιά από λυγαριά, τα οποία θα πλέξετε σε κυκλικό σχήμα και πάνω στο οποίο θα στερεώσετε τα λουλούδια.
fnm_120109-wreaths-003_s4x3_lg
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό αλλά ευλύγιστο σύρμα ή ακόμα να αξιοποιήσετε τις παλιές σιδερένιες κρεμάστρες, στις οποίες θα δώσετε κυκλική μορφή.
SKU000028-1
Λεπτό σπάγκο, μεταλλικό συρματάκι ανθοδετικής, πετονιά ή βαμβακερό νήμα είναι απαραίτητα για να δένετε τα ματσάκια από πρασινάδα και τα λουλούδια πάνω στην βάση σας, ενώ κορδέλες υφασμάτινες, σατινέ ή δανδελωτές είναι προαιρετικές για τον ομορφότερο στολισμό τους στεφανιού σας.

prwtomagiatika-stefania
Τέλος, σύμφωνα με την παράδοση, το στεφάνι παραμένει στην πόρτα μέχρι την γιορτή του Αη Γιάννη του Κλύδωνα όπου και καίγονται στην πυρά που ανάβεται την ημέρα της γιορτής του.

via ekdosi.com All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...