Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Αντιδρά ο Δήμος Μετσόβου στην κατασκευή διοδίων στο Δροσοχώρι

Επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών για αναστολή της λειτουργίας των διοδίων

Επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη με την οποία ζητά την ματαίωση ή έστω αναστολή της λειτουργίας των διοδίων στο Δροσοχώρι απέστειλε ο Δήμαρχος Μετσόβου, Κώστας Τζαφέας.


Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   
α) Ο Δήμος Μετσόβου είναι ορεινός με δύσκολο ορεινό οδικό δίκτυο με έντονα και επί μακράν καιρικά φαινόμενα κατ' έτος, κάτι που καθιστά τις μετακινήσεις των δημοτών δύσκολες με πρόσθετες δαπάνες προς την πόλη των Ιωαννίνων.
Επιπλέον, υπάρχουν έντονα σημάδια αυξημένης ανεργίας, ιδίως στους νέους , υποβάθμισης του πρωτογενούς τομέα, ερήμωσης των χωριών μας, σε ένα Νομό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ακραίας φτώχειας . Οι κάτοικοι των έντεκα (11) κοινοτήτων του Δήμου μας έχουν συχνές μετακινήσεις και συναλλαγές με την έδρα του Νομού, σε καθημερινή βάση (2 με 3 φορές ημερησίως).

β) Καθημερινά μετακινούνται: μαθητές σε σχολεία, φοιτητές Πανεπιστημίων, επαγγελματίες, υπάλληλοι με πενιχρούς μισθούς, ασθενείς σε νοσοκομεία, σε αεροδρόμια, άνεργοι, άποροι στους οποίους η επιβολή πρόσθετης δαπάνης μετακίνησης θα επιδεινώσει τις ήδη δυσμενείς συνθήκες διαβίωσής τους.

γ) Η λειτουργία διοδίων μέσα στον Νομό, θα αποβεί καίριο πλήγμα και για τον εσωτερικό τουρισμό που η περιοχή μας δέχεται και είναι ο κύριος τομέας που στηρίζει την κοινωνία και κρατά τον πληθυσμό στον ορεινό Δήμο μας.

δ) Ο Δήμος Μετσόβου έχει συμβάλλει στην κατασκευή της Εγνατίας Οδού, καθώς οι εκτάσεις που κατασκευάσθηκε είναι Δημοτικές και ενώ δεν μας καταβλήθηκε ούτε ένα (1) ευρώ ως αποζημίωση, δεν παρεμποδίσαμε την ολοκλήρωση του έργου για το καλό του κοινωνικού συνόλου, και καταλήγουμε τώρα να «τιμωρούμαστε» για την καλή μας πρόθεση.

ε) Τα τελευταία χρόνια υπήρξε πραγματική απαξίωση της περιοχής μας, με την κατάργηση των υπηρεσιών ΔΟΥ Μετσόβου και ΙΚΑ Μετσόβου, Ειρηνοδικείο, Υποθηκοφυλακείο καθιστώντας αναγκαστική την μετακίνηση των δημοτών μας στην έδρα του Νομού, επιβαρύνοντας τους με πρόσθετες δαπάνες, χαμένες εργατοώρες και πρόσθετα τέλη με την λειτουργία των διοδίων.

στ) Διόδια λειτουργούν ήδη στο Μαλακάσι και στην Τύρια , δηλ στα όρια του Νομού Ιωαννίνων, οπότε οποιαδήποτε μετακίνηση εκτός Νομού γίνεται με την καταβολή τελών στα ήδη λειτουργούντα διόδια.
« Η λειτουργία των διοδίων στο ύψος Δροσοχωρίου θα έχει ως αποτέλεσμα στην ορεινή και υποβαθμισμένη περιοχή μας, σε απόσταση 91 χλμ να λειτουργούν τέσσερις σταθμοί διοδίων ήτοι: ΤΥΡΙΑ - ΑΡΟΣΟΧΩΡΙ - ΜΑΛΑΚΑΣΙ - ΒΕΝΕΤΙΚΟΥ

Οι Δημότες της περιοχής μας, άνθρωποι φιλήσυχοι και εργατικοί με προσφορά στην πατρίδα από αρχαιοτάτων χρόνων, με αμέτρητες ευεργεσίες σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, χωρίς καμία ανταπόδοση από την πολιτεία, διαχρονικά, καθώς η Ήπειρος παραμένει η τελευταία περιοχή της Ευρώπης, δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν ακόμη μια επιβάρυνση στα πλαίσια της πολιτικής απαξίωσης της περιφέρειας και της υπερφορολόγησης των πάντων.

Η στάση σας, στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα που απασχολεί την περιοχή μας, θα είναι καθοριστική για την μετέπειτα στάση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής , καθώς δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουμε ως διαχειριστές της φτώχειας και της απαξίωσης της περιοχής μας!», καταλήγει η επιστολή του κ. Τζαφέα

via ekdosi.com All rights reserved by 

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΛΛΑ...

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ κ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ, ΜΕΤΣΟΒΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ. 
ΝΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ. 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ (ΦΕΚ) ΠΑΡΘΗΚΕ ΕΠΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΣΟΒΙΤΕΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ;

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 3ων ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΕ 90 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΩΣ ΠΟΝΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΙΤΗ κ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ. 

ΠΡΟΣ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ κ. ΤΖΑΦΕΑ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΣΟΒΟΥ.

Υ.Γ.1 ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΣΟΒΙΤΕΣ. ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ. ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΟΜΩΣ; ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.

Υ.Γ. 2 ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ. ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...