Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Κοτομπουκιές με κάρυ και ρύζι

Τόσο εύκολο όσο και νόστιμο είναι αυτό το κοτόπουλο, αλλά και τελείως οικονομικό καθώς με μισό μόνο φιλέτο στήθους έφτιαξα 3 μερίδες φαγητού.

Υλικά: 


για 3 άτομα: 

1/2 φιλέτο στήθους κοτόπουλου 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

2 κ.γ. κάρυ 

αλάτι, πιπέρι 

1 ποτήρι κίτρινο ρύζι 


Εκτέλεση:


Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   




 Κόβουμε το στήθος σε μικρά κομματάκια μεγέθους μπουκιάς. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τα κομματάκια του κοτόπουλου να τσιγαριστούν.

 Όταν το κρέας αλλάξει χρώμα και το κρεμμύδι γυαλίσει ρίχνουμε το κάρυ κι ανακατεύουμε.

 Προσθέτουμε νερό να κοντεύει να σκεπάσει το κρέας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 20'.

Τότε ρίχνουμε το ρύζι. Φροντίζουμε να φτάνει το νερό και για εκείνο, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο ακόμη.

 Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20' ακόμη μαζί με το κοτόπουλο και να πιει όλο το νερό του. 

Συνιστώ να το δοκιμάσετε αρχικά σκέτο και μετά με λίγο τυρί τριμμένο για να αποφασίσετε με ποιο τρόπο σας αρέσει στο σερβίρισμα. 


via ekdosi.com All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...