Οι "Μίδες" του επιχειρείν

 Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ FORBES ME ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ

Μία ενδιαφέρουσα λίστα με τους επιχειρηματίες που χάρη στις καινοτομίες που εισήγαγαν στην αγορά έχουν προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα συνέταξε πρόσφατα το περιοδικό «Forbes».

Στον κατάλογο «Global Changers» φιγουράρουν τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών, οι οποίοι με τις λαμπρές ιδέες τους κατάφεραν να δημιουργήσουν τις πιο επικερδείς εταιρείες διεθνώς και φυσικά να γίνουν και οι ίδιοι πλούσιοι.«Global Changers»Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   

Από τους πρώτους της λίστας είναι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook, ο οποίος μαζί με τον γνωστό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ φιλοδοξούν να αποστείλουν σκάφη-νάνους έως τον Άλφα του Κενταύρου προκειμένου να λάβουν εικόνες από πλανήτες που βρίσκονται πολύ μακριά από το ηλιακό μας σύστημα. 

Στον κατάλογο «Global Changers» φιγουράρουν τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών, οι οποίοι με τις λαμπρές ιδέες τους κατάφεραν να δημιουργήσουν τις πιο επικερδείς εταιρείες διεθνώς και φυσικά να γίνουν και οι ίδιοι πλούσιοι
Από τον εν λόγω κατάλογο δεν θα μπορούσε να λείπει ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδιοκτήτης της Amazon και της Blue Origin. Η δεύτερη εταιρεία της οποίας ηγείται κατάφερε να ανοίξει έναν νέο δρόμο στις διαστημικές αποστολές, καθώς δημιούργησε τον επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο της New Shepard, τον οποίο «εκτόξευσε» δύο φορές και κατάφερε να τον προσεδαφίσει επιτυχώς. 

Στον τομέα των αερομεταφορών διακρίνεται ο Ραχούλ Μπατία, ο πρόεδρος της IndiGo, που αποτελεί την πιο κερδοφόρα αεροπορική εταιρεία της Ινδίας. Είναι ο πρώτος που εισήγαγε το μοντέλο των εταιρειών low cost στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ενδιαφέρουσα παρουσία είναι και αυτή του πλουσιότερου Κινέζου, του Γουάνγκ Τζιανλίν, ιδιοκτήτη της Dalian Wanda που ασχολείται με το real estate. H περιουσία του ανέρχεται σε 30 δισ. δολάρια και πλέον οι επενδύσεις του έχουν επεκταθεί και σε άλλους τομείς. Μεταξύ άλλων, είναι μέτοχος στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και στην εταιρεία παραγωγών Legendary Entertainment.

Η τεχνολογία είναι ένας τομέας που αποφέρει κέρδη σε όσους έχουν καινοτόμες ιδέες και αυτό το γνωρίζει καλά ο Φρανκ Γουάνγκ, ο οποίος επίσης συγκαταλέγεται στη λίστα των «Global Changers». Πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο που είδε τις απολαβές του να εκτοξεύονται χάρη στα drones. Είναι μόλις 35 ετών και η εταιρεία του, η DJI, έχει ετήσια έσοδα άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Άλλοι γνωστοί επιχειρηματίες οι οποίοι κατέκτησαν επάξια μία θέση στους «Global Changers» είναι ο Τζακ Μα της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, ο Χάουαρντ Σουλτς των Starbucks και ο Μαρκ Μπένιοφ της Salesforce.com.

«Άρωμα γυναίκας» στη λίστα του Forbes

Σε ένα σκληρό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι γυναίκες επιδεικνύουν πυγμή και αποδεικνύουν ότι τα λαμπρά μυαλά του επιχειρείν δεν είναι μόνο αρσενικού γένους. Έτσι, το «Forbes» ανέδειξε στη λίστα του τη Σάρα Μπλάκλε, ιδιοκτήτρια της αμερικανικής βιομηχανίας παντελονιών και εσωρούχων Spanx, η οποία εξειδικεύεται στα ρούχα που δημιουργούν καλλίγραμμες σιλουέτες.

Aκολουθεί η Κάθριν Μπόσλεϊ, η ισχυρή γυναίκα του τομέα της βιοτεχνολογίας, πρόεδρος της Editas Medicine.

Τη λίστα των 15 κορυφαίων επιχειρηματιών συμπληρώνουν τα εξής ονόματα: Ντάνιελ Εκ του Spotify, Τέρρυ Γκου της Hon Hai precision Industry, Μπράιαν Τσέσκι της Airbnb, Τζέι Φλάτλεϊ της Illumina και Ιλέν Γκόρντον της Ingredion.

Μαρκ Ζάκερμπεργκ
Μαρκ Ζάκερμπεργκ


Φρανκ Γουάνγκ
Φρανκ Γουάνγκ


Χάουαρντ Σουλτς
Χάουαρντ Σουλτς


Τζακ Μα
Τζακ Μα


Γουάνγκ Τζιανλίν
Γουάνγκ Τζιανλίν


Ιλέν Γκόρντον
Ιλέν Γκόρντον


Ντάνιελ Εκ
Ντάνιελ Εκ


Τέρρυ Γκου
Τέρρυ Γκου


Κάθριν Μπόσλεϊ
Κάθριν Μπόσλεϊ


Σάρα Μπλάκλε
Σάρα Μπλάκλε


Ραχούλ Μπατία
Ραχούλ Μπατία


Τζεφ Μπέζος
Τζεφ Μπέζος


Μαρκ Μπένιοφ
Μαρκ Μπένιοφ


Μπράιαν Τσέσκι
Μπράιαν Τσέσκι


Τζέι Φλάτλεϊ
Τζέι Φλάτλεϊ
zougla via ekdosi.com All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...