2018/04/05

Οι θάνατοι των 12 Αποστόλων - Πως πέθαναν. ΠΩΣ ΜΑΡΤΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Τι απέγιναν οι μαθητές του Ιησού;


Μάρκος : πέθανε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αφού τον έδεσαν πίσω απο 2 άλογα και τον έσερναν μέχρι να πεθάνει.


Λουκάς : απαγχονίστηκε στην Ελλάδα.


Ιωάννης : τον εβαλαν σε μία τεράστια λεκάνη με βραστό λάδι στη διάρκεια ενός κύματος διωγμών στη Ρώμη. Ωστόσο, ελευθερώθηκε θαυματουργικά και απέφυγε το θάνατο. Έπειτα καταδικάστηκε να δουλεύει σε ορυχεία στο νησί της Πάτμου, όπου έγραψε το προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης του. Ο Απόστολος Ιωάννης ελευθερώθηκε αργότερα και επέστρεψε για να χρησιμεύσει ως επίσκοπος στη σύγχρονη Τουρκία.Πέθανε  γέρος-ο μόνος απόστολος που πέθανε ειρηνικά.


Πέτρος, σταυρώθηκε ανάποδα σε ένα σταυρό σε σχήμα χ, σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας, επειδή είπε στους βασανιστές του ότι αισθάνθηκε ανάξιος να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο που ο Ιησούς Χριστός είχε πεθάνει.
Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   
Βαρθολομαίος, επίσης γνωστός ως Ναθαναήλ, ήταν ιεραπόστολος στην Ασία.  Χτυπήθηκε μέχρι θανάτου για το κήρυγμά του στην Αρμενία.


Θωμάς, πέθανε  κατα τη διάρκεια ενός ιεραποστολικού ταξιδιού του για τη δημιουργία της Εκκλησίας στην Ινδία.


Ιούδας, σκοτώθηκε με βέλη μετά την άρνησή του να αρνηθεί την πίστη του στο Χριστό.


Ματθαίος,  λιθοβολήθηκε και αποκεφαλίστηκε.


Βαρνάβας, ένας από την ομάδα των εβδομήντα μαθητών, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στη Θεσσαλονίκη.


Παύλος βασανίστηκε και μετά αποκεφαλίστηκε από τον κακό Αυτοκράτορα Νέρωνα στη Ρώμη το 67 μ.Χ..Ο Παύλος υπέμεινε  μια μακρά ποινή φυλάκισης η οποία του επέτρεψε να γράψει πολλές επιστολές του προς τις Εκκλησίες που είχαν σχηματιστεί σε όλη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Οι επιστολές αυτές, βρίσκονται σε ένα  μεγάλο μέρος της Καινής Διαθήκης.

Ανδρέας : Δεν υπάρχει ακριβή ημερομηνία θανάτου. Μια ποικιλία από παραδόσεις λένε ότι κήρυξε στηΣκυθία, στην Ελλάδα, στη Μικρά Ασία και τη Θράκη. Έχει αναφερθεί ότι είχε σταυρωθεί στην Αχαΐα.

Φίλιππος: Και πάλι, η Βίβλος δεν αναφέρει πότε πέθανε ούτε έχουμε ακριβείς πληροφορίες. Σύμφωνα με την παράδοση κήρυξε στη Φρυγία και πέθανε στην Ιεράπολη.  27 του Ιούλη 2011 ο τάφος του ΑποστόλουΦιλίππου βρέθηκε  στην Ιεράπολη.

via ekdosi.com All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου