Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

SOS. Τι κάνετε αν το παιδί σας λιποθυμήσει

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι κάνετε αν το παιδί σας λιποθυμήσει
Αν το παιδί σας λιποθυμούσε, τι θα κάνατε για να συνέλθει;
Παρόλο που η πλάγια κατάκλιση είναι η σωστή στάση για να επανέλθει ένα παιδί ή ένα βρέφος που έχει λιποθυμήσει μειώνοντας το ρίσκο για επιπλοκές, πολλοί γονείς χρησιμοποιούν άλλους τρόπους για να συνεφέρουν το παιδί τους μετά από λιποθυμία.

Όπως διαπιστώθηκε μετά από πρόσφατη ευρωπαϊκή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έντυπο Archives of Disease in Childhood σχεδόν τα μισά περιστατικά (553 παιδιά στο σύνολο) αντιμετωπίστηκαν με μάλλον ανορθόδοξους τρόπους, όπως ταρακούνημα, ρίψη νερού και ελαφρά χτυπήματα, που φαίνονται να διπλασιάζουν το ρίσκο μιας και δεν βοηθούν στη γρήγορη επαναφορά. Μόλις το ¼ των συμμετεχόντων ακολούθησε την σωστή αντιμετώπιση, την πλάγια κατάκλιση δηλαδή που διατηρεί τους αεραγωγούς ανοιχτούς και βοηθάει στην άμεση επαναφορά του οργανισμού. Μάλιστα στην έρευνα επισημαίνεται ότι η εφαρμογή της πλάγιας κατάκλισης μειώνει κατά 28% το ρίσκο να χρειαστεί το παιδί νοσηλεία μετά την λιποθυμία.
Πώς θα την εφαρμόσετε;      1. Γονατίστε στο πάτωμα πλάι στο παιδί, ενώ αυτό βρίσκεται ξαπλωμένο ανάσκελα.
  2. Τοποθετήστε το ένα χέρι του που βρίσκεται πιο κοντά σε εσάς έτσι ώστε να σχηματίζει γωνία 90 μοιρών με το σώμα του (με την παλάμη να κοιτά προς τα πάνω).
  3. Τοποθετήστε το άλλο χέρι κάτω από το μάγουλο, με την παλάμη να ακουμπά στο πάτωμα.
  4. Λυγίστε το γόνατο που βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά από τη δική σας και στη συνέχεια τραβήξτε το γόνατο προς το μέρος σας.
  5. Με αργές κινήσεις, γυρίστε το σώμα στο πλάι προς το μέρος σας.
  6. Το χέρι που βρίσκεται από πάνω πρέπει να στηρίζει το κεφάλι, ενώ το άλλο χέρι θα λειτουργεί ως στήριγμα για το σώμα ώστε το παιδί να μην γυρίσει μπρούμυτα.
  7. Σπρώξτε ελαφρώς το κεφάλι του προς τα πίσω ώστε να είναι ανοιχτή η αναπνευστική οδός.
via ekdosi.com All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...