2018/07/10

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ. Αυτά είναι τα κόλπα των σούπερ μάρκετ που σας κάνουν να ξοδέψετε περισσότερα

Ποτέ δεν δίνουμε μεγάλη σημασία όταν πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ. Παίρνουμε τη λίστα με τα ψώνια, βρίσκουμε καρότσι, περιφερόμαστε, διαλέγουμε αυτά που θέλουμε, πληρώνουμε και φεύγουμε. 

Κάθε σούπερ μάρκετ όμως δουλεύει με συγκεκριμένους κανόνες και κάνει ότι μπορεί για να σας κάνει να ξοδέψετε λίγα παραπάνω χρήματα χωρίς να το καταλάβετε. Και για το λόγο αυτό έχουν κάποια κόλπα. 

1. ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ

Μόλις μπαίνετε στο σούπερ μάρκετ είστε αποφασισμένοι να ξοδέψετε κάποια χρήματα και είστε επιρρεπείς σε κάθε είδους πειρασμούς. Για αυτό το λόγο, τα προϊόντα με το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους όπως τα ψητά κοτόπουλα και τα λουλούδια βρίσκονται μπροστά και στο κέντρο.


2. ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΕΙΝΑ

Οι μυρωδιές από το φρεσκοψημένο ψωμί και τα κέικ καθώς μπαίνετε στο κατάστημα σας φέρνουν πείνα. Κι όσο πιο πεινασμένοι είστε τόσο πιο πολλά χρήματα θα ξοδέψετε. 

3. ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

Τα αυγά, το γάλα και η φρατζόλα του ψωμιού μοιάζουν τόσο μόνα τους μέσα σε αυτό το τεράστιο καροτσάκι! Έχει τόσο χώρο ακόμη και για πολλά άλλα πράγματα, κι έτσι υποσυνείδητα αρχίζετε να προσθέτετε κι άλλα μέχρι να γεμίσει το καρότσι σας. 

4. ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Είναι λογικό η σάλτσα να μπαίνει δίπλα στα νάτσος γιατί όταν θα αγοράσετε νάτσος θα πάρετε και σάλτσα, σωστά; Αλλά ακόμη κι εάν δεν είχατε σκοπό να πάρετε σάλτσα θα την πάρετε γιατί είναι δίπλα στα νάτσος. 


5. ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

Αυτά τα φυλλάδια δεν μοιράζονται για να σας βοηθήσουν να γλύτώσετε χρήματα. Υπάρχουν για να σας πείσουν να αγοράσετε πράγματα που δεν χρειάζεστε επειδή νομίζετε ότι είναι σε έκπτωση. Βεβαιωθείτε κάθε φορά ότι η τιμή του φυλλαδίου ή ότι η τιμή με το κουπόνι είναι όντως χαμηλότερη από την τιμή χωρίς κουπόνι ή χωρίς έκπτωση. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακριβώς η ίδια! 

6. ΟΙ ΓΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Ο χώρος που βρίσκεται στο τέλος κάθε διαδρόμου είναι πολύτιμος και για το λόγο αυτό οι εταιρείες προϊόντων πληρώνουν πολλά λεφτά για να τοποθετηθούν εκεί τα προϊόντα τους. Τα εν λόγω σημεία είναι ιδανικά για αναψυκτικά, σνακ, μπίρες κι άλλα πράγματα που αγοράζουμε χωρίς να το καλοσκεφτούμε γιατί όταν τα βλέπετε εκεί είναι πολύ πιθανόν να τα αγοράσετε. 

7. ΑΠΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Εάν μπαίνατε σε ένα σούπερ μάρκετ και ακούγατε χέβι μέταλ στη διαπασών, το πιθανότερο είναι ότι θα αρπάζατε βιαστικά αυτά που θέλετε και θα το βάζατε στα πόδια όσο πιο γρήγορα μπορούσατε. Αλλά ακούγοντας αυτή την απαλή μουσική, ειδικά κάποια παλαιότερα τραγούδια ή κάτι άλλο ευχάριστο, αισθάνεστε αυτομάτως καλύτερα, χαλαρώνετε και είστε διατεθειμένοι να δώσετε περισσότερο χρόνο και, χρήμα βεβαίως, στο κατάστημα. 

8. ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Είπαμε για τα προϊόντα που είναι στην είσοδο αλλά τι γίνεται με τα ράφια; Το πιθανότερο είναι να αγοράσετε αυτό που θα δείτε πρώτο έτσι τα πιο ακριβά προϊόντα τοποθετούνται συνήθως στο ύψος του ματιού μας και τα οικονομικότερα στα κάτω και στα πάνω ράφια. Όσο για τα προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά, εκείνα βρίσκονται συνήθως λίγο πιο χαμηλά για να τα βλέπουν τα βλαστάρια μας. 

9. Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΣΤΕΝΟΣ

Σας έχει τύχει να περιμένετε να πληρώσετε και να αποφασίσετε ξαφνικά ότι κάποιο προϊόν τελικά δεν το θέλετε; Καλή σας τύχη γιατί θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάπου να το ακουμπήσετε κι ίσως προτιμήσετε να το αγοράσετε τελικά. 

10. Ο ΧΩΡΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Όλα αυτές οι τσίχλες, ο καραμέλες και τα γκατζετάκια που βρίσκονται πριν το ταμείο είναι τοποθετημένα εκεί γιατί οι ειδικοί ξέρουν ότι καθώς περιμένετε, το μάτι σας θα πέσει εκεί. Παραδεχθείτε το: πόσες φορές πήρατε κάτι αφηρημένοι και το βάλατε στο καλάθι σας; 
via ekdosi.com All rights reserved

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου