Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

2η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ. Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ. ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ?

Η γιορτή της μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.
Εγκαθιδρύθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικάνικο κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day ...
και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.[1] Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκανpeace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.[2]ΓΙΟΡΤΉ ΤΟΥ ΠΑΤΈΡΑ

ΑΠΌ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΊΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΊΔΕΙΑ
Η ΓΙΟΡΤΉ ΤΟΥ ΠΑΤΈΡΑ ΕΊΝΑΙ ΚΙΝΗΤΉ ΕΟΡΤΉ ΠΡΟΣ ΤΙΜΉΝ ΤΟΥ ΠΑΤΈΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΆΖΕΤΑΙ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ ΤΗΝ ΗΜΈΡΑ ΤΗΣ ΑΝΆΛΗΨΗΣ.
ΠΡΟΈΡΧΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΗΝΩΜΈΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΊΕΣ, ΌΠΟΥ ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΣΑΝ ΕΟΡΤΉ ΠΡΟΣ ΤΙΜΉ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΆΔΩΝ. Η ΠΑΡΆΔΟΣΗ ΑΥΤΉ ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΑΠΌ ΤΗΝ LOUISA DODD, ΤΗΣ ΟΠΟΊΑΣ Ο ΠΑΤΈΡΑΣ ΠΟΛΈΜΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΆΝΙΚΟ ΕΜΦΎΛΙΟ ΠΌΛΕΜΟ ΤΟ 1861-1865. ΤΟ 1910 ΔΙΟΡΓΆΝΩΣΕ ΈΝΑ ΚΊΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΉ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΆΔΩΝ ΠΟΥ ΠΈΘΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΠΌΛΕΜΟ. Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ CALVIN COOLIDGE ΠΡΌΤΕΙΝΕ ΕΠΊΣΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΈΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΙΔΙΑΊΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΌ ΤΟΥ ΠΑΤΈΡΑ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΈΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΊΕΣ. Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΝΊΞΟΝ ΤΕΛΙΚΆ ΤΟ 1974 ΌΡΙΣΕ ΤΗΝ ΤΡΊΤΗ ΚΥΡΙΑΚΉ ΤΟΥ ΜΉΝΑ ΙΟΥΝΊΟΥ ΩΣ ΗΜΈΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΈΡΑ ΚΑΙ ΕΠΊΣΗΜΗ ΓΙΟΡΤΉ.
via ekdosi.com

 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...