Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Τακτικές για να τους πείσετε πως έχετε δίκιο ακόμα και όταν έχετε άδικο.

 
Κάθε άποψη που εκφράζουμε μπορούμε να την τεκμηριώσουμε καλύτερα αν χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα επιχειρήματα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλα μας τα επιχειρήματα είναι σωστά και λογικά.

Ωστόσο, ακόμα κι έτσι μπορείτε ακολουθώντας ορισμένες τακτικές οι οποίες είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες να κερδίσετε τις εντυπώσεις και τελικά να τους πείσετε ότι έχετε δίκιο. Πώς;....

Να είστε σίγουροι για ό,τι λέτε
Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι δεν συμφωνούν πάντα στο σωστό, αλλά σε αυτό που ακούγεται πιο σωστό.

Ο καθηγητής πανεπιστημίου Bryan Bonner υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι ασυνείδητα επιλέγουν αν συμφωνούν με ανθρώπους ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη φυλή και γενικότερα με όποιον τους εμπνέει περισσότερο εμπιστοσύνη, παρά ανάλογα με αυτά που πραγματικά ακούνε.
  Χρησιμοποιείστε γραφήματα

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ δείχνει ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται περισσότερο τους επιστήμονες. Ένα γράφημα λοιπόν, επιστημονικά τεκμηριωμένο είναι και πιο αξιόπιστο, μιας και το κύρος της επιστήμης δίνει άλλη δύναμη στα λεγόμενα.Να είστε πολιτισμένοι
Φροντίστε να σέβεστε τις απόψεις των άλλων όσο γελοίες και αν σας ακούγονται ή ακόμα και αν δεν συμφωνείτε με αυτές. Θα πρέπει πρώτα να αποδείξετε την αξία του εαυτού σας προκειμένου να κερδίσετε και τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των γύρων σας.

Κάντε ανοιχτού τύπου ερωτήσεις
Σε περίπτωση που συζητάτε ή αψιμαχείτε με το αφεντικό σας, τον συνάδελφό σας ή τους φίλους σας, κάντε του ανοιχτού τύπου ερωτήσεις και δώστε του χώρο να απαντήσει ξεδιπλώνοντας τον τρόπο σκέψεις του.

Πείστε τους ότι οι περισσότεροι συμφωνούν μαζί σας
Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε το γεγονός πως οι άνθρωποι έχουν την τάση να συμφωνούν με αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία ότι είναι σωστό, ακόμα κι αν τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε ακούγονται κάπως παράξενα.
 
newmoney via ekdosi.com

 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...