2016/04/20

Καταπολεμήστε την Υγρασία στις Ντουλάπες.


 

Υγρασία στις ντουλάπες. Αιτία και καταπολέμηση

Πως καταλαβαίνω ότι έχω υγρασία στο σπίτι;Υγρασία, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες. Ας δούμε τι την προκαλεί και πως την καταπολεμούμε.

Υγρασία στην ντουλάπα
Υπάρχουν οικογένειες που μετακομίζουν εξαιτίας της.
Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού εξαιτίας της…
Κάθε χρόνο πετιούνται τόνοι επίπλων και ρούχων εξαιτίας της…

Τη λένε υγρασία και έχει δεν έχει, καταφέρνει και κάνει τη ζωή πολλών ανθρώπων δύσκολη.
Πως καταλαβαίνω ότι έχω υγρασία στο σπίτι;
Την συναντάμε σε πολλά σημεία στο σπίτι, ειδικά αν η κατασκευή του σπιτιού είναι πρόχειρη και με φτηνά υλικά. Υγρασία και μαύρα σημάδια μούχλας στους τοίχους
Υγρασία και φούσκωμα/σκάσιμο στα ξύλινα πατώματα
Δε στεγνώνουν τα ρούχα που έχω απλώσει μέσα στο σπίτι
Φούσκωμα του τοίχου και ξεφλούδισμα της μπογιάς
Θάμπωμα και σταγόνες νερού στα παράθυρα
Δυσάρεστη μυρωδιά υγρασίας στο δωμάτιο
Εμφάνιση υγρασίας σε ντουλάπες
Τον περασμένο Χειμώνα, παρατήρησα οτι η ντουλάπα με τα καθημερινά ρούχα είχε άσχημη μυρωδιά από υγρασία. Ανέβηκα με τη σκάλα στα τελευταία ράφια και αφαίρεσα τις αποθηκευμένες, σε ειδικές σακούλες, κουβέρτες. Έκπληκτη διαπίστωσα ότι το πάνω ράφι ήταν γεμάτο σταγόνες νερού σε αρκετή ποσότητα μάλιστα! Για καλή μου τύχη οι κουβέρτες παρέμειναν στεγνές και καθαρές, αφού οι ειδικές θήκες τις κράτησαν ανέπαφες από την υγρασία.
Καταπολέμηση υγρασίας στην ντουλάπα
Βήματα :
Αφαιρέστε όλα τα ρούχα από τη ντουλάπα.
Ανοίξτε τα παράθυρα στο σπίτι. Υγρασία σημαίνει σπόροι από μύκητες που αιωρούνται στον αέρα. Οι σπόροι αυτοί είναι πολύ επικίνδυνοι για την υγεία μας και το αναπνευστικό μας. Κάθε καθαρισμός από υγρασία επιβάλλει τον ταυτόχρονο καλό αερισμό του χώρου.
Φορέστε μάσκα μιας χρήσης και προστατευτικά γυαλιά. Προστατευτείτε από τους ύπουλους σπόρους της μούχλας!
Γεμίστε μια λεκάνη με :
– 4 μέρη χλιαρό νερό,
– 1 μέρος χλωρίνη,
– 2-3 σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων ΧΩΡΙΣ αμμωνία. Η αμμωνία σε συνδιασμό με τη χλωρίνη είναι ιδιαίτερα τοξικές. Εάν δεν είστε σίγουροι αν το απορρυπαντικό σας έχει αμμωνία ή όχι, τότε χρησιμοποιήστε μόνο νερό και χλωρίνη με τις παραπάνω αναλογίες.
Πάρτε ένα καινούργιο σφουγγάρι για τα πιάτα
Τρίψτε με τη σκληρή επιφάνεια τους λεκέδες της μούχλας. Προσοχή πάντα να μη χαλάσουμε το έπιπλο από το δυνατό τρίψιμο. Την όλη δουλειά θα την κάνει η χλωρίνη, παρά το τρίψιμο.
Αφήστε το διάλυμμα να δράσει για 15 λεπτά. Όχι παραπάνω, δε θέλουμε να ποτίσει τελείως στους πόρους του ξύλου.
Περάστε με ένα στεγνό πανί
Με ένα πιστολάκι στεγνώστε τελείως την επιφάνεια
Συμβουλές μετά το καθάρισμα :
Όταν αερίζουμε το δωμάτιο, μαζί με τα παράθυρα, ανοίγουμε και τα φύλλα από τις ντουλάπες. Οι ντουλάπες είναι επιρρεπείς στη συγκέντρωση υγρασίας, γιατί συνήθως είναι κλειστές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Δεν σιδερώνουμε μέσα στο δωμάτιο. Εάν πάλι δεν είναι εφικτό να το αποφύγουμε, τότε έχουμε λίγο ανοιχτό το παράθυρο. Το σιδέρωμα των ρούχων στο υπνοδωμάτιο, είναι βασικός λόγος ανάπτυξης υγρασίας.
Όταν τελειώσουμε το σιδέρωμα, ΠΟΤΕ δεν βάζουμε τα ρούχα απευθείας στην ντουλάπα. Είναι ακόμα ζεστά και βγάζουν υδρατμούς (δλδ νερό σε ατμό, άρα υγρασία). Οπότε μετά αν κλείσουμε την ντουλάπα, τότε την μετατρέπουμε σε ένα κατάλληλο κλίμα ανάπτυξης μούχλας.
Η χρήση αρωματικών στην ντουλάπα δε σώζει το πρόβλημα, απλά αρωματίζει τον γεμάτο σπόρια μούχλας αέρα. Εστιάστε στη λύση και όχι στο κουκούλωμα του προβλήματος.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρούς αφυγραντήρες ντουλάπας, οι οποίοι συνήθως έχουν και άρωμα.
Για μεγαλύτερους χώρους, χρησιμοποιήστε αφυγραντήρες. Είναι πιο αποδοτικοί από τους μικρούς και δεν περιέχουν χημικά.
via ekdosi.com

 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου