Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Πώς θα ζούμε μέχρι τα 1.000!

Στον δρόμο βρίσκεται η βιολογική επανάσταση που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να βιώνουν την αιώνια νεότητα.
   


Είναι πιθανό, σύμφωνα με τους ερευνητές, να έχει ήδη γεννηθεί ο άνθρωπος που θα ζήσει μέχρι τα 1.000 του χρόνια.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο Aubrey de Grey, γεροντολόγος του Cambridge και συνιδρυτής του Strategies for Engineered Negligible Senescence (SENS) Research Foundation.

"Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να απαλλαγούμε από τη χρήση της λέξης "αθανασία". Δεν είναι μόνο λανθασμένη αλλά και πάρα πολύ επιζήμια.

Σημαίνει μηδενικό κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, ενώ εγώ εργάζομαι σε μια συγκεκριμένη αιτία θανάτου, τα γηρατειά" σημείωσε στο Motherboard.

Ανέφερε ότι η έρευνά του στοχεύει να επανορθώσει τη ζημιά που προκαλείται από τη φθορά της ζωής σε αντίθεση με τη διακοπή της διαδικασίας γήρανσης.


"Σε περίπτωση που αναρωτηθούμε αν έχει γεννηθεί εκείνος που θα είναι σε θέση να ξεφύγει από τα γηρατειά επ' αόριστον, θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες. Πιθανότατα περίπου στο 80%".

Ο Aubrey de Grey έχει αναπτύξει για την επίτευξη της μακροζωίας μια θεραπεία για να σκοτώσει τα κύτταρα που έχουν χάσει την ικανότητά τους να διαιρούνται, επιτρέποντας στα υγιή κύτταρα να πολλαπλασιάζονται και να τροφοδοτούν τον ιστό. 

"Οι θεραπείες επάνω στις οποίες εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να είναι τέλειες. Θα είναι καλό να εφαρμοστούν σε ανθρώπους ας πούμε 60 ετών και άνω και να ξανανιώσουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην είναι βιολογικά 60 μέχρι να γίνουν χρονολογικά 90 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ουσιαστικά αγοράσει 30 χρόνια για να καταλάβουμε πώς να τους επαναφέρουμε στη νεότητα όταν θα είναι 90 ετών ώστε να μην είναι βιολογικά 60 ετών στα 120 ή τα 150 χρόνια τους.

Πιστεύω ότι 30 χρόνια θα είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να το επιτύχουμε". 

Εξήγησε ότι η τεχνική του για την επίτευξη της αιώνιας νεότητας είναι πολύ πιο πιθανό να αναπτυχθεί πριν από τις θεωρίες που διερευνούν άλλοι γεροντολόγοι οι οποίοι εστιάζουν στην πρόληψη του μεταβολισμού. 

"Θα είμαστε ένα βήμα μπροστά από το πρόβλημα και θα "ανανεώνουμε" τους ίδιους ανθρώπους για όσο θέλουμε. Το μεγάλο επίτευγμα όσον αφορά τη δημοσιότητα θα είναι όταν θα μπορούμε να πάρουμε μεσήλικα ποντίκια στο εργαστήριο και να τα κάνουμε να ξανανιώσουν. 

Από τη στιγμή που θα το κάνουμε σε ένα ποντίκι, οι άνθρωποι θα ξέρουν ότι είναι μόνο θέμα χρόνου να το κάνουμε και σε αυτούς.

Πιστεύω ότι θα έχουμε μια ευκαιρία να φτάσουμε σε αυτό μέσα σε 6 με 8 χρόνια από σήμερα", υπογραμμίζει. 

Πηγή: News.com.au via ekdosi.com

 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...