2018/12/06

Κανταϊφι - Κανταΐφι με καρύδια - Παραδοσιακό κανταΐφι - Κανταΐφι δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου





Ένα από τα ωραιότερα γλυκά του ταψιού που μπορεί να γευστεί κάποιος είναι αναμφίβολα το κανταΐφι.
Υλικά:

  • 1 κιλό φύλλο για κανταΐφι
  • 500 γρ. φιστίκι Αιγίνης κομματιασμένο
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. σκόνη από αλεσμένο φιστίκι για διακόσμηση





για το σιρόπι:

  • 1 λίτρο νερό
  • 1500 γρ. ζάχαρη



Εκτέλεση

  • Ξανοίγεται πολύ καλά το κανταΐφι ούτως ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους. 
  • Το κόβετε με ένα μαχαίρι και το χωρίζετε στα δύο. 
  • Μαλακώνετε το βούτυρο και το βάζετε ελαφρώς στη φωτιά έτσι ώστε να μη λιώσει αλλά να γίνει παχύρρευστο. 
  • Αλείφετε με το βούτυρο ένα χαμηλό ταψί χωρίς να αφήνετε κενά. 
  • Ανακατεύετε τα 2/3 του κάθε κανταϊφιού με το βούτυρο πολύ καλά. 
  • Βάζετε το ένα μέρος στο ταψί πιέζοντας πολύ καλά και συνεχίζετε με το 1/3 το αβουτύρωτο. 
  • Πιέζετε πολύ καλά, σκορπίζετε το φιστίκι σε όλη την επιφάνεια και το καλύπτετε με το υπόλοιπο αβουτύρωτο κανταΐφι, πιέζετε και καλύπτετε με το υπόλοιπο βουτυρωμένο. 
  • Τέλος πιέζετε πάρα πολύ καλά. 
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. 
  • 10 λεπτά πριν το βγάλετε απ’ τον φούρνο φτιάχνετε το σιρόπι που θα βράζοντάς το για 3 λεπτά. 
  • Σιροπιάζετε με χλιαρό το σιρόπι το ζεστό κανταΐφι. 
  • Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει, σερβίρετε σε κομμάτια και πασπαλίζετε με το φιστίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου