Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Κανταϊφι - Κανταΐφι με καρύδια - Παραδοσιακό κανταΐφι - Κανταΐφι δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου



Ένα από τα ωραιότερα γλυκά του ταψιού που μπορεί να γευστεί κάποιος είναι αναμφίβολα το κανταΐφι. Κι όταν η συνταγή φέρει την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου η επιτυχία είναι δεδομένη!!!
Υλικά:
1 κιλό φύλλο για κανταΐφι

500 γρ. φιστίκι Αιγίνης κομματιασμένο
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. σκόνη από αλεσμένο φιστίκι για διακόσμηση

για το σιρόπι:
1 λίτρο νερό

1500 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:  


Ξάνετε πολύ καλά το κανταΐφι ούτως ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους. Το κόβετε με ένα μαχαίρι και το χωρίζετε στα δύο. Μαλακώνετε το βούτυρο και το βάζετε ελαφρώς στη φωτιά έτσι ώστε να μη λιώσει αλλά να γίνει παχύρρευστο. Αλείφετε με το βούτυρο ένα χαμηλό ταψί χωρίς να αφήνετε κενά. Ανακατεύετε τα 2/3 του κάθε κανταϊφιού με το βούτυρο πολύ καλά. Βάζετε το ένα μέρος στο ταψί πιέζοντας πολύ καλά και συνεχίζετε με το 1/3 το αβουτύρωτο. Πιέζετε πολύ καλά, σκορπίζετε το φιστίκι σε όλη την επιφάνεια και το καλύπτετε με το υπόλοιπο αβουτύρωτο κανταΐφι, πιέζετε και καλύπτετε με το υπόλοιπο βουτυρωμένο. Τέλος πιέζετε πάρα πολύ καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. 10 λεπτά πριν το βγάλετε απ’ τον φούρνο φτιάχνετε το σιρόπι που θα βράζοντάς το για 3 λεπτά. Σιροπιάζετε με χλιαρό το σιρόπι το ζεστό κανταΐφι. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει, σερβίρετε σε κομμάτια και πασπαλίζετε με το φιστίκι.
infokids
 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...