Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. Μυστικά για επιτυχημένη εργασία από το σπίτι.


  Για κάποιο λόγο το να εργάζεται κάποιος από το σπίτι είναι κάτι συνώνυμο με τη χαλάρωση.
Αυτοί όμως που εργάζονται από το σπίτι γνωρίζουν πολύ καλά πως εν ισχύει.
Η εργασία από το σπίτι απαιτεί πολύ χρόνο, αφοσίωση και συγκέντρωση.
Είτε εργάζεστε σε δική σας δουλειά, είτε ασχολείστε με start up, είτε είστε απλά ένας freelancer ο φόρτος εργασίας είναι υψηλός όπως αν βρισκόσασταν σε ένα γραφείο εκτός σπιτιού.
Υπάρχουν 4 μυστικά που κάθε εργαζόμενος από το σπίτι θα πρέπει να γνωρίζει.
1. Ξεκινήστε μια κανονική μέρα εργασίας.
Όσο δελεαστικό και αν ακούγετε το να ξυπνήσετε με την άνεσή σας και να απολαύσετε έναν καφέ, την ώρα που παρακολουθείτε και λίγο τηλεόραση, το να εργάζεστε από το σπίτι δεν θα πρέπει να διαφέρει από μία συνηθισμένη μέρα στο γραφείο.
Καθημερινά η μέρα σας θα πρέπει να ξεκινά νωρίς, με ένα καφέ αν είστε λάτρης και η καφεΐνη σας βοηθά. Μπείτε για ένα ντούζ για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να ξυπνήσει και συνεχίστε την πρωινή ρουτίνα όπως θα κάνατε αν είχατε να βγείτε από το σπίτι για να πάτε στη δουλειά σας.
Με το που βρείτε μία πρωινή ρουτίνα σύμφωνα με τα παραπάνω η οποία είναι βολική για εσάς ακολουθήστε την κάθε μέρα και θα σας βοηθήσει στο να έχετε μία επιτυχημένη μέρα εργασίας από το σπίτι.
2. Να έχετε γραφείο.
Σε περίπτωση που δεν έχετε επιπλέον δωμάτιο για να το διαμορφώσετε σε γραφείο, απλά βρείτε λίγο χώρο σε κάποιο δωμάτιο για να εργάζεστε και μόνο.
Έχοντας έναν τέτοιο χώρα σας διασφαλίζει το ότι θα εργάζεστε αποκλειστικά εκεί. Το να εργάζεστε π.χ. στο σαλόνι στο οποίο βρίσκεται η τηλεόραση, όχι μόνο σας αποσπά την προσοχή, αλλά δεν θα μπορείτε να συνδέσετε αποτελεσματικά το δωμάτιο με την εργασία.
Ένας συγκεκριμένος χώρος εργασίας που θα έχει συνδυαστεί αποκλειστικά για το να εργάζεστε, θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης και θα σας βάλει σε επαγγελματικό mood ώστε να παράξετε ιδέες σε ένα ήσυχο μέρος του σπιτιού σας.
Είναι σημαντικό το να μη κάνετε ταυτόχρονα άλλα πράγματα που δεν σχετίζονται με την εργασία σας, όπως να παίζετε παιχνίδια στον υπολογιστή, τον χώρο αυτό αντιμετωπίστε τον καθαρά σας επαγγελματικό σας χώρο. Το θετικό είναι πως μπορείτε να τον σχεδιάσετε και να τον διαμορφώσετε όπως εσείς θέλετε ώστε είναι εκτός από το να είναι λειτουργικό να σας δίνει και έμπνευση για αυτό που κάνετε.
3. Κρατήστε επαφή με τον έξω κόσμο.
Πρέπει αρχικά να κάνετε διαλείμματα. Όσοι εργάζονται από το σπίτι επειδή δεν αποσπώνται από συναδέλφους μέσα σε μία ώρα εργάζονται περισσότερο. Αυτό όμως τους κάνει να αισθάνονται και αποκομμένοι. Κακά τα ψέματα, είναι δύσκολη η μοναχική εργασία.
Κρατήστε επαφή με τον έξω κόσμο όσο το δυνατόν περισσότερο. Στείλτε email σε συνεργάτες, φίλους, συγγενείς για να δείτε πως πάνε τα πράγματα ή για το τι συμβαίνει στην εργασία τους. Τηλεφωνήστε σε άλλους που γνωρίζετε ότι και αυτοί εργάζονται από το σπίτι ή απλά ξεκλέψτε λίγο χρόνο για να κάνετε ένα τηλεφώνημα κάπου που θα σας κάνει να νοιώσετε λίγο κοινωνικοποιημένος..
4. Αφήστε την εργασία στο γραφείο.
Είναι εύκολο το να εργάζεστε καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας απλά επειδή βρίσκεστε στο σπίτι. Μπορεί να σκέφτεστε ότι το να κάνετε μία ώρα διάλειμμα σε τακτά διάστημα τα να σας βοηθά να χαλαρώνετε αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μόλις τελειώσετε αυτά που είχατε να κάνετε για την εργασία σας, κλείστε την πόρτα του γραφείου ή τον υπολογιστή σας και αφιερώστε λίγο χρόνο σε εσάς ή την οικογένειά σας.
Είναι εύκολο το να γίνει κανείς εργασιομανής επειδή εργάζεται από το σπίτι, αλλά αυτό δεν είναι ούτε υγιές ούτε και φέρνει αποτέλεσμα στην εργασία του.
Καταλαβαίνουμε πως  είναι δύσκολο από κάποιον που εργάζεται μόνος στο σπίτι να δεχτεί επαγγελματικές συμβουλές. Δεν έχει  άλλους συναδέλφους ή υπαλλήλους να συζητήσει τα θέματα που τον απασχολούν. Κάντε εγγραφή στο newsletterμας για να μένετε ενημερωμένοι για συμβουλές, επαγγελματικά θέματα και γενικά για την αγορά εργασίας σήμερα.
kikiri-kou.blogspot.com
http://www.aboutwork.gr
 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...