Γιατί οι άνδρες παντρεύονται μορφωμένες; Why do men marry educated women?

Οι άνδρες και ειδικότερα οι μικρότερης ηλικίας, όχι μόνο δεν αισθάνονται ότι «απειλούνται» όταν η σύντροφός τους είναι πιο μορφωμένη από αυτούς, αλλά την παντρεύονται κιόλας.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ουινσκόνσιν, στο Μάντισον, πραγματοποίησαν μια νέα μελέτη η οποία αποκαλύπτει ποιον τύπο γυναικών προτιμούν τελικά οι άνδρες, κόντρα σε όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «American Sociological Review», οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από τους ετεροφυλόφιλους γάμους και διαζύγια στις ΗΠΑ την περίοδο 1950-2009.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, πλέον οι άνδρες και ειδικότερα οι μικρότερης ηλικίας, όχι μόνο δεν αισθάνονται ότι «απειλούνται» όταν η σύντροφός τους είναι πιο μορφωμένη από αυτούς, αλλά την παντρεύονται κιόλας.
Μάλιστα, φαίνεται να μην έχουν κανένα πρόβλημα, όταν εκείνη κερδίζει περισσότερα χρήματα.
«Οι τάσεις αυτές δείχνουν απομάκρυνση από το παραδοσιακό μοντέλο του γάμου, προςένα πιο ισότιμο μοντέλο, στο οποίο η θέση της γυναίκας δεν είναι απειλητική για την ταυτότητα του φύλου του άντρα», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης και αναπληρώτρια καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ουϊσκόνσιν, δρ Σβαρτς.
Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, πρόκειται για την πρώτη γενιά συζύγων που δεν νιώθουν τον ανδρισμό τους να επηρεάζεται από την θεωρούμενη μέχρι σήμερα αντιστροφή των παραδοσιακών ρόλων, που «επέβαλαν» ο άντρας να είναι ο αρχηγός του σπιτιού.
Είναι ενδεικτικό ότι σε περισσότερο από το 60% των ζευγαριών που παντρεύτηκαν μεταξύ 2005 και 2009, η γυναίκα είχε υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο απ” ό,τι ο άντρας. Πρόκειται για ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που ίσχυε στις αρχές της δεκαετίας του ’50.

kikiri-kou.blogspot.com
Πηγή: viva-radio.eu
 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...