Τι να προσέξετε στα πασχαλινά είδη – Αναλυτικά όλες οι οδηγίες


Την προσοχή των καταναλωτών για τη χρήση των κεριών και των λαμπάδων ενόψει του Πάσχα συνιστά το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Την ίδια στιγμή, σε ανακοίνωση δίνονται συμβουλές και οδηγίες για την ασφαλή χρήση στα πασχαλινά είδη.

Ειδικότερα, το κέντρο συνιστά στους καταναλωτές όταν βρίσκονται σε χώρο με συνωστισμό και τα κρατούν τα κεριά αναμμένα να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας, από τους διπλανούς. Συνιστά δε, τα παιδιά να βρίσκονται υπό επιτήρηση, καθώς, όπως αναφέρεται, «οι λαμπάδες είναι συνήθως διακοσμημένες, με εύφλεκτα υλικά».

Τα διακοσμητικά κεριά, στη βάση τους ή στη συσκευασία τους, πρέπει να φέρουν οδηγίες ασφαλούς χρήσης, στα ελληνικά. Πολλές φορές, για τις οδηγίες αυτές χρησιμοποιούνται σύμβολα. Αν δεν καταλαβαίνουμε, πρέπει να ρωτήσουμε τον πωλητή.

Η ασφαλής χρήση των κεριών επιβάλλει:
  • Δεν αφήνουμε τα κεριά να καίγονται, χωρίς επίβλεψη.
  • Τοποθετούμε τα κεριά όρθια και σε άκαυστη και σταθερή βάση.
  • Τοποθετούμε τα κεριά, μακριά από εύφλεκτα υλικά, κουρτίνες, ξύλα, έπιπλα, βιβλία κ.λπ.
  • Δεν ανάβουμε κεριά, κοντά σε παιδιά ή σε κατοικίδια ζώα.
  • Δε μετακινούμε ένα κερί, όταν είναι ακόμα αναμμένο ή ζεστό.
  • Δεν αφήνουμε κεριά να καούν, εντελώς.
  • Πριν ανάψουμε ένα κερί, αφαιρούμε τη συσκευασία του.
  • Δεν αγοράζουμε κεριά, που μοιάζουν με τρόφιμα.

Τα πασχαλινά αυγά, σοκολατένια ή ακόμα και πλαστικά, που περιέχουν παιχνίδια δεν πρέπει να δίνονται, σε καμιά περίπτωση, σε παιδιά κάτω των 3 ετών. Έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα, πνιγμοί παιδιών, από τα μικρά παιχνίδια, που τα παιδιά μπορούν να τα καταπιούν και να πνιγούν. Στα σοκολατένια αυγά που περιέχουν παιχνίδια, πρέπει να υπάρχει προειδοποίηση, στη συσκευασία ότι περιέχουν μικρά κομμάτια.


http://www.4news.gr/
 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...