Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

ΚΑΝΕ ΑΥΤΑ για να μην τσούζουν τα μάτια σας στον υπολογιστή!


5 μυστικά για να μην τσούζουν τα μάτια σας στον υπολογιστή!Έχοντας κολλημένο το βλέμμα σας στην οθόνη του υπολογιστή, για οκτώ ώρες κάθε μέρα, καταπονείτε τους μυς των ματιών σας οδηγώντας τα σε πόνους, θολούρες, δυσκολία εστίασης κι ευαισθησία στο φως. Εκτός των άλλων, μπορεί να μειώσουν και την αποδοτικότητά σας.

Ακολουθήστε τις συμβουλές του Δημήτρη Πανταζή, χειρουργού οφθαλμίατρου και ανακουφίστε τα μάτια σας από τον πόνο.

1 Κοιτάξτε αλλού. Φροντίστε κάθε μέρα, στο οκτάωρό σας, το βλέμμα σαςνα «φεύγει» από το αντικείμενο που εστιάζετε συνεχώς – τουλάχιστον μία φορά την ώρα. Κοιτάζετε κάτι έξω από το παράθυρο ή μακριά μέσα στο γραφείο.

2 Κρατήστε αποστάσεις. Ασφαλής απόσταση από την οθόνη είναι 66-71 εκ. Αν θέλετε να αυξήσετε την προστασία των ματιών σας, βάλτε φίλτρο στην οθόνη. Όχι μόνο αυξάνει το contrast, αλλά μπλοκάρει και την ακτινοβολία κατά 99%.

3 Μειώστε τα φώτα του χώρου στον οποίο εργάζεστε (μέτρια ένταση). Τα περισσότερα γραφεία έχουν συνήθως τη διπλάσια ένταση φωτός από αυτή που πρέπει. Επίσης μειώστε τον εξωτερικό φωτισμό κλείνοντας με τα στόρια ή με κουρτίνα το παράθυρο.

4 Αναβαθμίστε την οθόνη του υπολογιστή σας. Επιλέξτε μια επίπεδη TFT LCD. Χρησιμοποιείτε πάντα το μεγαλύτερo βαθμό ανανέωσης της οθόνης (refresh rate). Τα συμπτώματα είναι χειρότερα αν ο βαθμός ανανέωσης της οθόνης είναι μικρότερος από 75 Hz.

5 Ρυθμίστε το κοντράστ της οθόνης έτσι ώστε να έχετε τη μέγιστη δυνατή αντίθεση μεταξύ γραμμάτων και οθόνης χωρίς όμως να καίτε το λευκό. Το μέγεθος των γραμμάτων που επιλέγετε πρέπει να είναι τρία μεγέθη μεγαλύτερο από το πιο μικρό μέγεθος που μπορείτε να διαβάσετε από την απόσταση που εργάζεστε συνήθως.

Το μυστικό
Ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας πιο συχνά . Όταν προσηλώνεστε στην οθόνη ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας έως και πέντε φορές λιγότερο απ’ ότι συνήθως με αποτέλεσμα να στεγνώνουν και να καίνε. Χρησιμοποιείστε τεχνητά δάκρυα αν είναι απαραίτητο.
kikiri-kou.blogspot.com

 

ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...