Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Τι πρέπει να φάτε για να μην τσιμπολογάτε τη Μεγάλη Παρασκευή


Τσιμπολόγημα όλη την ημέρα, όπου και αν σταθείτε. Στο πρόβλημα αυτό υπάρχει λύση και βρίσκεται στην κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και λίπος.


Συμβουλές από τους ειδικούς

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί ορισμένοι να μην νηστεύουν όλη τη Σαρακοστή, αλλά τουλάχιστον τη Μεγάλη Εβδομάδα οι περισσότεροι δεν τρώνε κρέας, άλλοι ούτε γαλακτοκομικά και πολλοί ούτε και λάδι. 

Τι έμεινε; Ψωμί, πατάτες βραστές, λαχανικά, φρούτα, καμία νερόβραστη φακή, σούπες λαχανικών χωρίς λάδι. Τρόφιμα πάρα πολύ υγιεινά αλλά καθόλου χορταστικά. 

Αποτέλεσμα; Τσιμπολόγημα όλη την ημέρα, όπου και αν σταθείτε. Στο πρόβλημα αυτό υπάρχει λύση και βρίσκεται στην κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και λίπος.

Τέτοια είναι τα θαλασσινά, τα μανιτάρια, το ταχίνι, ο χαλβάς.

Τα θαλασσινά και τα μανιτάρια, ψητά ή σοταρισμένα με λαχανικά και κρασί χωρίς λάδι σε ένα αντικολλητικό, θα πρέπει να είναι η συνοδεία σε ό,τι και αν φάτε το μεσημέρι και το βράδυ. Λαχανικά, όσπρια, πατάτες βραστές, παξιμάδι θα πρέπει να έχουν ως συνοδευτικά μανιτάρια ή θαλασσινά (ακόμη και κονσέρβα).

Το ταχίνι και ο χαλβάς έχουν ομολογουμένως πολλές θερμίδες λόγω των λιπαρών τους, αλλά αφενός αυτά είναι καλά λιπαρά αφετέρου είναι προτιμότερο να φάτε κάτι λίγο πιο θερμιδογόνο και να σας χορτάσει, από το να τσιμπολογάτε συνέχεια και τελικά το θερμιδικό αποτέλεσμα να είναι χειρότερο. Βάλτε λοιπόν το πρωί στο ψωμί σας ταχίνι και αν θέλετε κάτι γλυκό μέσα στην ημέρα, φάτε λίγο χαλβά.

kikiri-kou.blogspot.com
Πηγή: neadiatrofis.gr

 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...