ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΦΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ; ΚΑΚΩΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ.

Διαβάστε γιατί ΔΕΝ πρέπει να πίνουμε καφέ μετά τις 5 το απόγευμα

Διαβάστε γιατί ΔΕΝ πρέπει να πίνουμε καφέ μετά τις 5 το απόγευμα
Μπορεί να τον αγαπάμε, μπορεί να είμαστε εθισμένοι μαζί του, και να...αποτελεί το ρόφημα αυτό μία καθημερινή και ευεργετική συνήθεια, όμως ο καφές μετά τις 5 το απόγευμα, βλάπτει σοβαρά τον ύπνο μας.
Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες του Μίσιγκαν στην Daily Mail, σημειώνοντας ότι η καφεΐνη συνδέεται τελικά με διαταραχές στον ύπνο.
Η επίδραση του ροφήματος μπορεί να διαρκέσει μέχρι και έξι ώρες μετά την κατανάλωσή του, με αποτέλεσμα ακόμη και ένας καφές μετά τη δουλειά να επηρεάσει τον ύπνο σας τη νύχτα.
Όπως αναφέρει ο καθηγητής ψυχιατρικής Christopher Drake από το πανεπιστήμιο Wayne του Μίσιγκαν στη Daily Mail, «οι άνθρωποι τείνουν να μην αντιλαμβάνονται


τόσο τις επιδράσεις που έχει η καφεΐνη στον ύπνο, όταν πίνουν έναν καφέ από το απόγευμα και μετά».

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε τα δεδομένα από 12 ανθρώπους, οι οποίοι δεν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα στον ύπνο, και οι οποίοι κλήθηκαν να διατηρήσουν το κανονικό τους πρόγραμμα και ρυθμούς καθημερινότητας, ωστόσο τους ζήτησαν να παίρνουν τρία χάπια καφεΐνης την ημέρα επί τέσσερις ημέρες έξι ώρες πριν κοιμηθούν, το επόμενο τρεις ώρες πριν κοιμηθούν και στη συνέχεια το τελευταίο αμέσως πριν τον ύπνο.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Sleep Medicine, είναι η πρώτη που μελετά τις επιδράσεις συγκεκριμένης δόσης καφεΐνης που λαμβάνεται διαφορετικές ώρες πριν από τον ύπνο.

kikiri-kou.blogspot.com
cremala.gr
 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...