Ημέρα του Πατέρα! Ο ΚΑΛΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ;

ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΊΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.

1. Διαπαιδαγωγεί άριστα τα παιδιά. Χωρίς προφανή όρια και με σκληρή γλώσσα στα παραπτώματα και χωρίς να εκμεταλλεύεται την σωματική υπεροχή.
www.ekdosi.com
2. Επιτρέπει στα παιδιά να κάνουν λάθη. Αλλά τονίζει με πράξεις ότι η πρώτη φορά συγχωρείτε, όμως η επαναλαμβανόμενη ανευθυνότητα δεν θα είναι ανεκτή.

3. Έχει ανοιχτό μυαλό. Όχι μόνο να επιτρέπει αλλά και να ενθαρρύνει τα παιδιά του να γίνουν σύγχρονοι και όχι αναχρονιστικοί πολίτες.
www.ekdosi.com
4. Να μαθαίνει τα παιδιά να μην θεωρούν τίποτα δεδομένο. Να τα κάνει ικανά να εκτιμούν διαφορετικά την κάθε κατάσταση. 

5. Να μην τον αντιμετωπίζουν ως τράπεζα που έχει τα λεφτά. Να μην γίνει η εύκολη λύση.
www.ekdosi.com
6. Να αποδέχεται ότι τα παιδιά τους δεν είναι σαν αυτόν. Να μην τα πιέζει να γίνουν σαν αυτόν προσωπικά και επαγγελματικά. Να σέβεται τις απόψεις τους, αρκεί αυτές να μην πλήττουν την οικογένεια και την κοινωνία.

7. Να περνά ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά. Να επικοινωνεί σωστά και να τα βοηθά όπου χρειάζεται εποικοδομητικά.
www.ekdosi.com
8. Να δίνει το σωστό παράδειγμα. Να μην λέει να κάνεις ότι λέω εγώ. 

9. Τα παιδιά συνήθως δεν ακούνε τους γονείς αλλά τους αντιγράφουν. Να μην καπνίζει αν δεν θέλει να καπνίζουν. Να μην φωνάζει αν ε θέλει να φωνάζουν.
www.ekdosi.com
10. Να είναι στήριγμα ηθικό και συναισθηματικό για τα παιδιά. Να έχει όνειρα για τα παιδιά του αλλά να στηρίζει πάντα τις διαφορετικές επιλογές του. Να τα υποστηριζει δημόσια. 

11. Να απομακρύνει τους κινδύνους από κοντά τους.
www.ekdosi.com
12. Τα παροτρύνει για δράση. Να παρέχει άνεση στην αντιμετώπιση δυσκολιών και στην επίλυση συγκρούσεων.

13. Να δίνει μαθήματα ζωής. Να τα ενθαρρύνει μέσα κυρίως από τις πράξεις του να είναι τίμια, υπεύθυνα, να κρατάνε τον λόγο τους και να είναι ευγνώμονες.
www.ekdosi.com
14. Να μεταδίδει στα παιδιά του, ότι κανείς δεν είναι τέλειος.

15. Προστατεύει τη οικογένεια με κάθε τρόπο. Να περάσει στα παιδιά το νόημα της προσωπικής του θυσίας και της απώλειας της προσωπικής του ασφάλειας για το καλό της οικογένειας του.
www.ekdosi.com
16. Δίνει απεριόριστη αγάπη. Αυτό είναι το σπουδαιότερο προσόν του μπαμπά. Να τα αγαπάει για αυτό που είναι, με τα λάθη τους με τις παραλήψεις τους και τα ελαττώματα τους.

Με στοιχεία από το Πρώτο θέμα, της Χαράς Καραμήτσου

"Ο σωστός άνδρας λέγεται μπαμπάς, όταν καταλαβαίνει ότι ανήκει για πάντα στα παιδιά του και ότι δεν του ανήκουν τα παιδιά του."

"Τα παιδιά συνήθως δεν ακούνε τους γονείς αλλά τους αντιγράφουν. "

kikiri-kou.blogspot.com

 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου