Σουλιώτες (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ)


Ελληνική ταινία - Σουλιώτες (1972) Διάρκεια: 87 λεπτά
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπακωνσταντής
Σενάριο: Πάνος Κοντέλλης
Μουσική: Κώστας Καπνίσης
Φωτογραφία: Δημήτρης Παπακωνσταντής
Μοντάζ: Τάκης Γιαννόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάριος Ρετσίλας, Νίκος Κουτελιδάκης
Ειδικά εφέ: Μιχάλης Λαμπρινός
Διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Λαμπρινός
Παραγωγή: Αρτ φιλμ - Τζαίημς Πάρης
το σενάριο βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Μιχάλη Περάνθη
γενική διεύθυνση: Μαίρη Πάρις

Ηθοποιοί:
Χρήστος Πολίτης (Βασίλης) 
Γιάννης Κατράνης(Κόγκας Δράκος) 
Στέφανος Στρατηγός (Γκιολέκας) 
Λαυρέντης Διανέλλος(Σαμουήλ) 
Φερνάντο Σάντσο(Αλή πασάς) 
Χρήστος Καλαβρούζος(Φώτος Τζαβέλλας) 
Βασίλης Μητσάκης 
Βαγγέλης Τραϊφόρος 
Πέτρος Χοϊδάς 
Γιώργος Κυρίτσης 
Γρηγόρης Μασσαλάς 
Χάρης Κεδίκος 
Δημήτρης Τσούτσης 
Νίκος Περελής
/ Κάτια Δανδουλάκη(Βαγγελή) 
Αλέκα Κατσέλλη(Μόσχω Τζαβέλλα)
Μαλαίνα Ανουσάκη 
Ελένη Ανουσάκη

ΥΠΟΘΕΣΗ:Οι Σουλιώτες πληροφορούνται ότι ο Αλή Πασάς (Φερνάντο Σάντσο) ετοιμάζεται να τους επιτεθεί και να πατήσει το Σούλι. Ο Φώτος Τζαβέλλας (Χρήστος Καλαβρούζος), όμως, και τα παλικάρια του είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την ελευθερία τους. Ο Αλή Πασάς αποφασίζει να πολιορκήσει το Σούλι, αλλά οι γενναίοι Σουλιώτες δεν πρόκειται να πέσουν στα χέρια των Τούρκων ζωντανοί. Το δράμα κορυφώνεται βρίσκοντας τις Σουλιώτισσες στο Ζάλογγο, να θυσιάζονται χορεύοντας και πέφτοντας στον γκρεμό με τα μωρά τους στην αγκαλιά και τους άνδρες να αποφασίζουν να πεθάνουν ανατινάζοντας το μοναστήρι στο Κούγκι.ENGLISH TRASLATION:The years,1800-1803,Soulians informed that Ali Pasha prepares to attack them and press the Souli. Fotos Tzavellas , however, and the lads are ready to defend their freedom. Pasha decided to besiege the Souli, but the brave Souliotes not going to fall into the hands of the Turks alive. The drama culminates in finding the Souli Zalogo sacrificing dancing and tumbling over the cliff with their babies in their arms and men to decide to die blowing up the monastery Kougi.
Σουλιώτες από την wikipedia.http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%C... karagiannis-karatzopoulos s.a.http://www.karagiannis-karatzopoulos.gr/


kikiri-kou.blogspot.com

 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου