Πώς να διαλέξεις κουρτίνα μπάνιου και πως να την συντηρήσεις σωστά.

Η κουρτίνα μπάνιου πρέπει να είναι ταυτόχρονα αδιάβροχη, όμορφη και απρόσβλητη από μύκητες και βακτήρια. Ας δούμε ποιες κουρτίνες συγκεντρώνουν αυτές τις προϋποθέσεις:
Μια κουρτίνα από βινύλιο ή πολυεστέρα είναι φθηνή και αδιάβροχη. Κυκλοφορεί σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, μπορείς να την αντικαθιστάς όσο συχνά θέλεις, ενώ πλένεται και στο πλυντήριο. Όμως καλό θα είναι να διαλέξεις με προσοχή το υλικό της, γιατί πλαστικές ύλες όπως το βινύλιο (PVC) έχουν έντονη, ενοχλητική μυρωδιά και κατηγορούνται ως καρκινογόνες, ενώ απελευθερώνουν (με τη βοήθεια της θερμότητας) πληθώρα βλαβερών χημικών. Σύμφωνα με έρευνες, τα πρόσθετα χημικά που χρησιμοποιούνται για να γίνει εύκαμπτο το PVC μπορούν να περάσουν στον ανθρώπινο οργανισμό προκαλώντας ορμονικές και αναπαραγωγικές διαταραχές.
Η υφασμάτινη κουρτίνα (συνήθως σε απομίμηση σατέν με δύο φύλλα) μπορεί να δίνει έναν αέρα κομψότητας στο μπάνιο ή τη ντουζιέρα, όμως δεν είναι τόσο ανθεκτική. Για να μην καταστραφεί γρήγορα από την υγρασία, διάλεξε ένα συνθετικό (πολυεστερικό) ύφασμα που να στεγνώνει εύκολα ή μια μείξη συνθετικού με βαμβακερό (τα 100% βαμβακερά αποκλείονται).
Μια μέση λύση, πρακτική και όμορφη στη διακόσμηση είναι ο συνδυασμός δύο κουρτινών, μιας εσωτερικής από διαφανές πλαστικό και μιας εξωτερικής από ύφασμα σε χρώμα που να ταιριάζει ωραία με το λουτρό.
Η απόλυτη οικολογική λύση απαιτεί κουρτίνες από φυσικές ίνες, παρόμοιες σε αντοχή με τα διάφορα πλαστικά υλικά, όπως το ύφασμα από κάνναβη. Γνωστό για τις αντιμυκητισιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητές του, το ύφασμα αυτό είναι χρωματισμένο με φυσικά χρώματα, αλλά ίσως χρειαστεί να το ράψεις εσύ.
Μια πρωτότυπη, υγιεινή και οικονομική πρόταση είναι οι κουρτίνες από μπαμπού. Τα κλασικά στόρια από μπαμπού και οι καλαμωτές κουρτίνες, που προσαρμόζονται εύκολα στην οροφή και μαζεύονται κατά βούληση, μπορούν άνετα να μετατραπούν σε εξωτικές κουρτίνες μπάνιου.
Για να διατηρηθεί η κουρτίνα σε καλή κατάσταση, μην ξεχνάς μετά το μπάνιο σου να βγάζεις το κάτω μέρος της έξω από τη μπανιέρα και να την τεντώνεις σε όλο το μήκος της ώστε να στεγνώνει καλά. Επιπλέον καλό είναι να την πλένεις τακτικά. Αν με το χρόνο κιτρινίσει ή μαυρίσει από τα υπολείμματα του σαπουνιού και την υγρασία, καλύτερα να την αντικαταστήσεις. Αλλιώς, μπορείς να προσπαθήσεις να την καθαρίσεις με ένα διάλυμα αλατιού και μαγειρικής σόδας σε νερό. 
kikiri-kou.blogspot.com
Golden Magazine
 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...