Σκαλίζεις τη μύτη σου; ΚΑΚΩΣ!!! Είναι επικίνδυνο!


Αποτέλεσμα εικόνας για Σκαλίζεις τη μύτη σου 


Είναι απορίας άξιο γιατί ο Αιγύπτιος Φαραώ Τουταγχαμών είχε ειδικό υπηρέτη για να του σκαλίζει τη μύτη – έτσι λέγεται.

Διότι τι ικανοποίηση μπορείς να πάρεις και τι θα καταλάβεις, αν δεν το κάνεις μόνος σου; Έναν κίνδυνο έχεις μόνο: να το παρακάνεις στις ανασκαφές – πηγαίνοντας πιο βαθιά από όσο πρέπει.
Να τι μπορεί να συμβεί σε όσους σκαλίζουν με μανία τη μύτη τους είτε επειδή την αισθάνονται φραγμένη είτε από νευρική συνήθεια:

Ρινορραγία

Η μύτη εσωτερικά έχει πολλά αιμοφόρα αγγεία, άρα μια άστοχη κίνηση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό κάποιου αγγείου και μικρή αιμορραγία. Μπορεί επίσης να τραυματιστεί ο βλεννογόνος του ρινικού διαφράγματος με το νύχι του δακτύλου. Αυτό συμβαίνει περισσότερο στα παιδιά, που είναι πιο άπειρα και πιο ευαίσθητα. Αν προκληθεί πληγή, θα πρέπει να περιμένεις να δημιουργηθεί η γνωστή κρούστα – χωρίς να την ξανασκαλίσεις. Όμως, όταν κάποιος είναι πολύ επίμονος στην ανασκαφή, μπορεί να προκαλέσει έως και διάτρηση του ρινικού διαφράγματος, οπότε η υπόθεση περνάει στα χέρια του ωτορινολαρυγγολόγου.

Μόλυνση

Επιπλέον, μια μόλυνση στη μύτη δεν είναι απίθανη, αφού τα δάχτυλά μας μεταφέρουν λογής – λογής μικρόβια. Αν λοιπόν δημιουργηθεί λοίμωξη, θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό, που μπορεί να σου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές. Το θέμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί η μύτη βρίσκεται πολύ κοντά στον εγκέφαλο, άρα υπάρχει ο φόβος η λοίμωξη να επεκταθεί και εκεί. 
kikiri-kou.blogspot.com
Golden Magazine
 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου