Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

ΤΑ 25 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ. 25 Influential Pieces Of Ancient Greek Architecture.

25 Influential Pieces Of Ancient Greek Architecture


Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE. ΟΠΟΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.


Αρχαία Ελληνική αρχιτεκτονική είναι το πιο δημοφιλές για τους ναούς του. Αυτό το είδος της αρχιτεκτονικής από τα Ελληνικά άτομα των οποίων ο πολιτισμός άνθισε στην ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου και σε αποικίες στη Μικρά Ασία μεταξύ 900 π.Χ. και 1ου αιώνα μ.Χ. κτίρια και ναούς κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής που χαρακτηρίζεται από πολύ επίσημες δομές και τις διακοσμήσεις τους . Οι περισσότεροι από αυτούς έμοιαζε κτίρια αυξημένα στο έδαφος έτσι ώστε οι αναλογίες και οι επιδράσεις του φωτός στις επιφάνειες του θα μπορούσε να θεωρηθεί σε όλες τις γωνίες. Δημόσια κτίρια και οικιακά κτίρια χτίστηκε την εποχή ήταν περισσότερο γνωστή για κίονες, υπέρθυρα, επιστύλια και αετώματα, βάσεις τοιχοποιία και διευρυμένο πόρτες και τα παράθυρά τους. Εδώ είναι μια λίστα των 25 σημαίνοντες κομμάτια της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής:


25

Ναός της Αρτέμιδος. Κέρκυρα, Ελλάδα. 580 π.Χ.

Ναός της Αρτέμιδος. Κέρκυρα, Ελλάδα. 580 π.Χ.
scodpub.wordpress.com
Ένα από τα πιο αρχαία κτίσματα στην Κέρκυρα, Ελλάδα, ο Ναός της Αρτέμιδος χτίστηκε και αφιερωμένος στην Άρτεμη και λειτούργησε ως καταφύγιο. Είναι γνωστό ως το πρώτο δωρικός ναός που κατασκευάζεται αποκλειστικά με πέτρα και το πρώτο κτίριο στο οποίο έχουν ενσωματωθεί όλα τα στοιχεία του δωρικού αρχιτεκτονική.
24

Ναός της Ήρας. Ολυμπία, Ελλάδα. 590 π.Χ.

Ναός της Ήρας. Ολυμπία, Ελλάδα. 590 π.Χ.
www.gtp.gr
Επίσης γνωστό ως το Ηραίο, ο Ναός της Ήρας είναι ένα αρχαίο δωρικό ελληνικό ναό που καταστράφηκε από σεισμό στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. και δεν ξαναχτίστηκε ποτέ. Σήμερα, το ερειπωμένο ναό είναι όπου βρίσκεται και άναψε η δάδα των Ολυμπιακών φλόγες. Αυτός ο ναός ήταν αφιερωμένος στην Ήρα, μια γυναικεία θεότητα της αρχαίας ελληνικής θρησκείας.
23

Ο Ναός του Απόλλωνα. Κόρινθος, Ελλάδα. 540 π.Χ.

Ο Ναός του Απόλλωνα. Κόρινθος, Ελλάδα. 540 π.Χ.
www.mesogeia.net
Βρίσκεται στο Ισθμό της Κορίνθου, ο Ναός του Απόλλωνα ήταν πολύ παρόμοιο με το ναό της Ήρας στην Ολυμπία, μόνο που χτίστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα. Οι βασικές πρωτεύουσες του ναού ήταν σκαλισμένα ως ξεχωριστά κομμάτια και καλύφθηκαν με μάρμαρο στόκος.
22

Ο Ναός της Αφαίας. Αίγινα, Ελλάδα. 490 π.Χ.

Ο Ναός της Αφαίας. Αίγινα, Ελλάδα. 490 π.Χ.
www.artchive.com
Βρίσκεται μέσα στο ιερό συγκρότημα αφιερωμένο στη θεά Αφαία, ο Ναός της Αφαίας βρίσκεται στο Σαρωνικό Κόλπο και βρίσκεται σε μια κορυφή 160 μέτρων στην ανατολική πλευρά του νησιού. Ο ναός έχει ένα περιφερειακό σχέδιο εξα-στυλ με 12 κίονες κάθε πλευρά της. Έχει επίσης μια κεραμοσκεπή και αετώματα γλυπτά.
21

Ο ναός του Δία. Ολυμπία, Ελλάδα. 460 π.Χ.

Ο ναός του Δία. Ολυμπία, Ελλάδα. 460 π.Χ.
www.eurail.com
Σχεδιασμένο από Libon από την Ηλεία, ο ναός του Δία στην Ολυμπία ήταν ένα αρχαίο ελληνικό ναό αφιερωμένο στον αρχηγό των θεών? Δία. Χτίστηκε μεταξύ 472 π.Χ. και 456 π.Χ. και χρησιμοποιήθηκε ως πολύ μοντέλο του πλήρως ανεπτυγμένου κλασικό ελληνικό ναό δωρικού ρυθμού. Είχε σκαλιστά μετώπες και τη ζωφόρο τρίγλυφο, καθώς και αετώματα γεμάτη με γλυπτά του αυστηρού ρυθμού.
20

Ο Ναός του Ηφαίστου. Αθήνα, Ελλάδα. 449 π.Χ. - 444 π.Χ.

Ο Ναός του Ηφαίστου. Αθήνα, Ελλάδα. 449 π.Χ. - 444 π.Χ.
famouswonders.com
Ευρύτερα γνωστή ως το Ηφαιστείο, το ναό του Ηφαίστου στην Αθήνα, η Ελλάδα είναι ένα πολύ καλά διατηρημένο ελληνική δωρικός περίπτερος ναός. Είναι ειδικά που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Αγοράς της Αθήνας πάνω από το λόφο του Αγοραίου Κολωνού και έχει υπηρετήσει ως την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Akamates από το 1834.
http://en.wikipedia.org/wiki/Temple_of_Hephaestos
19

Ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα. Βάσσες, Ελλάδα. 450 π.Χ. έως το 425 π.Χ.

Ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα. Βάσσες, Ελλάδα. 450 π.Χ. έως το 425 π.Χ.
gohistoric.com
Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα του Ναού του Ηφαίστου και του Παρθενώνα, τον Ικτίνο, τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα ήταν αφιερωμένο στον Απόλλωνα ο Παράκλητος. Είναι επαινέθηκε από αρχαίο συγγραφέα Παυσανία, λόγω της ομορφιάς της πέτρας και την αρμονία της κατασκευής του.
18

Ο Παρθενώνας. Αθήνα, Ελλάδα. 447 π.Χ. - 432 π.Χ.

Ο Παρθενώνας. Αθήνα, Ελλάδα. 447 π.Χ. - 432 π.Χ.
www3.nd.edu
Θεωρείται ως το πιο διάσημο από όλα τα ελληνικά ιερά, ο Παρθενώνας είναι ένα από τα πιο επιδραστικά κτίρια στον κόσμο της αρχιτεκτονικής. Ήταν αφιερωμένη στον Περικλή από τον Ικτίνο και τον Καλλικράτη και ήταν διακοσμημένη με γλυπτά, υπό τη διεύθυνση του Φειδία. Οι ναός hypostyle αυτού του ναού περιείχε ένα κολοσσιαίο άγαλμα της Αθηνάς.
17

Ο Ναός του Ποσειδώνα. Σούνιο, Ελλάδα. 444 π.Χ. - 440 π.Χ.

Ο Ναός του Ποσειδώνα. Σούνιο, Ελλάδα. 444 π.Χ. - 440 π.Χ.
www.ancient.eu.com
Ο Ναός του Ποσειδώνα είναι δωρικός περίπτερος κτίριο εξάστυλοι που χαρακτηρίζεται από την εξασθενημένη στήλες του και τελειοποίησε την κλασική αναλογία. Ο ναός αυτός χρησιμοποιείται για να είναι ένας χώρος όπου οι ναυτικοί εξευμενίσουν τον Ποσειδώνα κάνοντας θυσίες ζώων ή αφήνοντας δώρα.
16

Ο Ναός της Νέμεσης. Ραμνούντα, Ελλάδα. 436 π.Χ. - 432 π.Χ.

Ο Ναός της Νέμεσης. Ραμνούντα, Ελλάδα. 436 π.Χ. - 432 π.Χ.
www.gtp.gr
Βρίσκεται στο δρόμο μεταξύ Ραμνούντα και του Μαραθώνα, ο ναός της Νέμεσης που χρησιμοποιείται για να είναι ένα καταφύγιο όπου αφιερώματα έγιναν στο θεοποιημένο Livia, η σύζυγος του Αυγουστή. Αυτό το δωρικό ναό εξάστυλοι είχε 12 κίονες στις πλευρές και περιέχει διάφορα ταφικά μνημεία.
15

Ο Ναός της Αθηνάς Νίκης. Αθήνα, Ελλάδα. 427 π.Χ.

Ο Ναός της Αθηνάς Νίκης. Αθήνα, Ελλάδα. 427 π.Χ.
www.fotopedia.com
Ένας ναός στην Ακρόπολη των Αθηνών, ο ναός της Αθηνάς Νίκης χτίστηκε μεταξύ 427 π.Χ. και 424 π.Χ. και θεωρείται ως η πρώτη πλήρως ιωνικός ναός στην περιοχή. Οι καθαρούς τοίχους του ναού προστατεύεται στη βόρεια, δυτική και νότια από την Nike στηθαίο. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Καλλικράτη.
14

Το Ερέχθειο. Αθήνα, Ελλάδα. 421 π.Χ. - 405 π.Χ.

Το Ερέχθειο. Αθήνα, Ελλάδα. 421 π.Χ. - 405 π.Χ.
www.historvius.com
Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Ακρόπολης των Αθηνών στην Ελλάδα, Το Ερέχθειο κτίστηκε για Αθηνά και τον Ποσειδώνα. Αυτό το αρχαίο ελληνικό ναό σχεδιάστηκε από τον Μνησικλή, με το όνομα προέρχεται από ένα ιερό αφιερωμένο στο θρυλικό Έλληνα ήρωα Εριχθόνιος. Πιστεύεται ότι αυτός ο ναός χτίστηκε για να αντικαταστήσει τον ναό των Πεισιστρατιδών της Αθηνάς Πολιάδος, που καταστράφηκε το 480 π.Χ.
13

Η Θόλος της Αθηνάς. Δελφοί, Ελλάδα. 400 π.Χ.

Η Θόλος της Αθηνάς. Δελφοί, Ελλάδα. 400 π.Χ.
www.studyblue.com
Η Θόλος της Αθηνάς είναι κυκλικός ναός κατασκευάστηκε από τον Θεόδωρο από τη Φώκαια.Χρησιμεύει ως ένα πρώιμο παράδειγμα ενός δωρικού εξωτερικό με ένα εσωτερικό Κορινθιακό, το καθένα έχει 20 και 10 στήλες, αντίστοιχα. Ίδρυσε το σχέδιο για κυκλικές ναοί στην αρχαία Ελλάδα.
12

Ο ναός του Ασκληπιού. Επίδαυρος, Ελλάδα. 380 π.Χ.

Ο ναός του Ασκληπιού. Επίδαυρος, Ελλάδα. 380 π.Χ.
undergrn.deviantart.com
Χτισμένο στις αρχές του τέταρτου αιώνα π.Χ., ο ναός του Ασκληπιού κατασκευάστηκε για να χρησιμεύσει ως ένα σημαντικό ναό του Ασκληπιού θεραπευτή θεού. Σχεδιασμένο από Θεόδοτος, αυτό δωρικός ναός διαθέτει εναετίων, μπροστά και πίσω, και σχηματικές ακρωτήρια. Θραύσματα του ανώτερου δομή του ανακτήθηκαν σε ανασκαφή και εκτίθενται σήμερα σε ένα αρχαιολογικό μουσείο στην περιοχή.
11

Η Θόλος του Πολυκλείτου. Επίδαυρος, Ελλάδα. 350 π.Χ.

Η Θόλος του Πολυκλείτου. Επίδαυρος, Ελλάδα. 350 π.Χ.
www.artchive.com
Χτισμένο το 350 π.Χ., και ο Θόλος του Πολυκλείτου είναι κυκλικός ναός ή θησαυροφυλάκιο που βρίσκεται στην Επίδαυρο, Ελλάδα. Ο ναός περιβάλλεται από 26 κίονες δωρικού ρυθμού και έχει συνολικά 14 κορινθιακούς κίονες στο εσωτερικό του.
10

Η Φιλίππειον. Ολυμπία, Ελλάδα. 339 π.Χ.

Η Φιλίππειον. Ολυμπία, Ελλάδα. 339 π.Χ.
www.coastal.edu
Μια Ιωνικό κυκλικό μνημείο από ελεφαντόδοντο και χρυσό, το Φιλίππειον στην Άλτη της Ολυμπίας περιέχονταν αγάλματα της οικογένειας Φιλίππου, καθώς και εκείνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδας, Αμύντα Γ και της Ευρυδίκης Ι. Κατασκευασμένη από Αθηναίου γλύπτη Λεωχάρης, ήταν η μόνη δομή στο εσωτερικό της περιοχής που ήταν πραγματικά αφιερωμένο σε έναν άνθρωπο.
9

Η Δηλιακή Ναός του Απόλλωνα. Δήλος, Ελλάδα. 470 π.Χ.-300 π.Χ.

Η Δηλιακή Ναός του Απόλλωνα. Δήλος, Ελλάδα. 470 π.Χ.-300 π.Χ.
www.chrisputro.com
Αφιερωμένος στον Απόλλωνα, η Δηλιακή Ναός του Απόλλωνα θεωρείται ως ένα κλασικό παράδειγμα του δωρικού ρυθμού. Αυτό δωρικός περίπτερος ναός εξάστυλοι έχει 13 κίονες στις πλευρές του. Έχει επίσης και άλλα κτίρια του ναού μέσα στον κεντρικό ιερό της. Σήμερα, το σύνολο του site αυτού του ναού είναι σε ερειπιώδη κατάσταση και λίγο από τον αρχικό ναό παραμένει.
8

Ο Ναός του Απόλλωνα. Συρακούσες, Σικελία. 565 π.Χ.

Ο Ναός του Απόλλωνα. Συρακούσες, Σικελία. 565 π.Χ.
www.flickriver.com
Ο Ναός του Απόλλωνα είναι ένας δωρικός περίπτερος ναός εξάστυλοι που έχει 17 στήλες κάτω από κάθε μία από τις δύο πλευρές του. Έχει επίσης μια πρόσθετη σειρά των στηλών στο ανατολικό άκρο της. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του ναού από την άποψη του σχεδιασμού είναι ότι οι κίονες στις πλευρές του είναι πολύ κοντά μεταξύ τους.
7

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός. Αθήνα, Ελλάδα. 174 π.Χ. έως το 132 μ.Χ.

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός. Αθήνα, Ελλάδα. 174 π.Χ. έως το 132 μ.Χ.
www.athensminibus.com
Ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο στην Αθήνα, Ελλάδα, το Ναό του Ολυμπίου Διός είναι ένα κολοσσιαίο ερειπωμένο ναό που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης γνωστό ως το Ολυμπιείο, ο ναός χτίστηκε από τον Δία, τον βασιλιά των θεών του Ολύμπου. Αθηναίοι τύραννοι οραματίστηκε αυτό το ναό ως τον μεγαλύτερο ναό στον αρχαίο κόσμο.
6

Σελινούντα Ναό. Σελινούντα, Σικελία. 550 π.Χ.

Σελινούντα Ναό. Σελινούντα, Σικελία. 550 π.Χ.
www.hitsicily.com
Η Σελινούντα ναός είναι ένας από τους δωρικούς ναούς στην Ακρόπολη στο Σελινούντα. Είναι σχεδόν παρόμοιο με το Ναό του Απόλλωνα στις Συρακούσες με 17 κίονες στις πλευρές και επιπλέον σειρά των στηλών στο ανατολικό άκρο. Αυτός ο ναός είναι προσβάσιμο από τον κυρίως ναό, και τα κλίτη του είναι μεγάλη.
5

Ο Ναός της Ήρας Ι. Paestum, Ιταλία. 530 π.Χ.

Ο Ναός της Ήρας Ι. Paestum, Ιταλία. 530 π.Χ.
www.trekearth.com
Ευρύτερα γνωστή ως η "Βασιλική", ο Ναός της Ήρας που είναι μία από τις πρώτες δωρικούς ναούς που έχουν διασωθεί από την αρχαιότητα. Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο κτίριο με 9 στήλες σε όλη μπροστά του και 18 σε κάθε πλευρά. Είναι πολύ διακριτά λόγω κίονες έχουν σημαδέψει entasis ή πούρο σχήμα και ισοπέδωσε διογκώνοντας πρωτεύουσες.
4

Ο Ναός της Αθηνάς. Paestum, Ιταλία. 510 π.Χ.

Ο Ναός της Αθηνάς. Paestum, Ιταλία. 510 π.Χ.
tripwow.tripadvisor.com
Ευρύτερα γνωστή ως το ναό της Δήμητρας, ο Ναός της Αθηνάς είναι δωρικός περίπτερος ναός εξάστυλοι που έχει αναλογίες καθιερωθεί ως η ιδανική δωρικό. Είναι αρκετά παρόμοιο με το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, μόνο ότι έχει πιο έντονη entasis και κιονόκρανα του είναι μεγαλύτερα και ευρύτερα. Διαθέτει επίσης πολλά ιωνικά στοιχεία.
3

Ο Ναός της Ήρας Lacinia. Αγκριτζέντο, Σικελία. 460 π.Χ.

Ο Ναός της Ήρας Lacinia. Αγκριτζέντο, Σικελία. 460 π.Χ.
www.flickriver.com
Χτισμένο πάνω σε ένα ως επί το πλείστον τεχνητό κίνητρο, ο Ναός της Ήρας Lacinia είναι δωρικός ναός με υπόγειο έχει τέσσερα στάδια. Τρέχουσα ερείπια της αποτελείται από το μπροστινό κιονοστοιχία με τμήματα του επιστυλίου και της ζωφόρου. Ο αρχικός ναός είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το 406 π.Χ., αλλά αποκαταστάθηκε κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους.
2

Ο Ναός της Ομόνοιας. Αγκριτζέντο, Σικελία. 430 π.Χ.

Ο Ναός της Ομόνοιας. Αγκριτζέντο, Σικελία. 430 π.Χ.
www.trekearth.com
Κατατάσσεται μεταξύ των πιο αξιοσημείωτα οικοδομήματα του ελληνικού πολιτισμού, ο Ναός της Concord διαθέτει εξωτερικά και εσωτερικά καλύπτεται με πολύχρωμη στόκος. Άνω πλαισίου του έχει υδρορροές με λιονταριού προτομές, ενώ η οροφή του είναι καλυμμένη με μαρμάρινα κεραμίδια. Αυτός ο ναός μετατράπηκε σε εκκλησία κατά τους αρχαίους χρόνους, αλλά τελικά καταστράφηκε.
1

Ο Ναός της Segesta. Segesta, Σικελία. 424 π.Χ.


Ο Ναός της Segesta. Segesta, Σικελία. 424 π.Χ.
wanderingtrader.com
Αυτό δωρικός ναός χτίστηκε στα τέλη του 5ου αιώνα και είναι ένα από τα πιο διατηρημένα ναούς στην αρχαία Ελλάδα. Στερείται σηκό και δεν έχουν μια στέγη πάνω. Είναι επίσης ασυνήθιστο για την ύπαρξη ελληνιστικού ναού, διότι βρίσκεται σε μια πόλη που δεν κατοικείται κυρίως από Έλληνες.


kikiri-kou.blogspot.com

 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...