Πουλιά του Παραδείσου: Τα πιο παράξενα πτηνά του κόσμου (VIDEO Birds of Paradise)


Τα πουλιά του Παραδείσου (Birds of Paradise) είναι μια οικογένεια ξεχωριστών, μοναδικών πτηνών που ζουν στη Νέα Γουινέα, σε λίγα κοντινά νησιά και σε παρακείμενες ακτές της Αυστραλίας. Πρόγονός τους θεωρείται ότι είναι ένα πουλί που έμοιαζε με κοράκι. Όμως μετά από εξελικτική πορεία 20 εκατομμυρίων ετών ομόρφυναν και μεταμορφώθηκαν σε πουλιά (39 διαφορετικών ειδών) με εκθαμβωτικά χρώματα, περίτεχνες ουρές και ασυνήθιστο φτέρωμα. Τα αρσενικά μάλιστα, πέρα από ελκυστικά, έγιναν και δεινοί χορευτές για να ξεχωρίζουν στα μάτια των θηλυκών.
Πολύς κόπος για να προσελκύσει ένα θηλυκό…
Όπως απέδειξε η πολυετής διατριβή Birds-of-Paradise Project του εργαστηρίου Ορνιθολογίας του αμερικανικού πανεπιστημίου Cornell, τα παραδείσια αρσενικά μοχθούν πολύ για να εντυπωσιάσουν τα θηλυκά με τις πολύπλοκες χορογραφίες τους. Οι νέοι κληρονομούν τη χορευτική τέχνη από τους πατεράδες τους και τη βελτιώνουν με τα χρόνια. Όταν έρθει η ώρα, χορεύουν μπροστά στο θηλυκό και μετά περιμένουν σχεδόν ακίνητοι μέχρι εκείνη να βαθμολογήσει την επίδοσή τους. Υπάρχει ο χορός της μπαλαρίνας, ο οποίος αποτελείται από πέντε εισαγωγικές κινήσεις που προηγούνται του κυρίως θέματος. Εκτελείται συνήθως μπροστά σε 4-5 δύσκολα θηλυκά, τα οποία παρατηρούν το αρσενικό εξετάζοντας κάθε λεπτομέρεια της απόδοσής του, μέχρι να κάνουν την τελική επιλογή τους. Όπως έχει αποδειχτεί, τις περισσότερες φορές επιλέγουν τον τύπο του αρσενικού που άρεσε και στις μητέρες τους.
Οι ειδικοί του Cornell σε σύμπραξη με το National Geographic κατόρθωσαν να αποτυπώσουν αυτό που βλέπει το θηλυκό παραδείσιο πουλί, όταν διαλέγει αρσενικό ταίρι. Απόλαυσέ το!
Ανοίγω την αγκαλιά μου για να σε κατακτήσω…
Ο καλύτερος παίρνει το έπαθλο…
Είμαι γόης και φαίνομαι…
Διαθέτω ωραία φωνή και χαριτωμένη κίνηση…
Έλα, σου ετοιμάζω και φωλίτσα…

kikiri-kou.blogspot.com
Golden Magazine
 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου