2016/12/11

Ελέγξτε με απλά βήματα αν ή μητρική σας έχει χαλάσει ή καεί. Check with simple steps if your motherboard is broken or burned


Γνώσεις που απαιτούνται: Πολλές (Απευθύνεται σε έμπειρους και εξειδικευμένους χρήστες)

Μια πολύ σημαντική και φυσικά άσχημη εξέλιξη για τον Η/Υ μας είναι η χαλασμένη ή καμένη μητρική κάρτα (motherboard). Οι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στη μητρική κάρτα είναι πολλές και δύσκολο να προσδιοριστούν, με κυριότερη αιτία όμως την κακή ή την υπερτροφοδοσία ρεύματος. Η λύση είναι φυσικά η αλλαγή της κάρτας, αν το κόστος επισκευής το επιτρέπει και αν φυσικά δεν έχουν πειραχτεί και άλλα components του υπολογιστή, όπως μνήμες, επεξεργαστής, σκληρός δίσκος.
Πως μπορούμε να καταλάβουμε αν η μητρική μας δε δουλεύει καλά ή έχει χαλάσει; Οι ενδείξεις είναι διάφορες. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε μερικές:
  1. Μη άνοιγμα του υπολογιστή
  2. Χαλασμένοι ή διογκωμένοι πυκνωτές στη μητρική κάρτα
  3. Επανεκκινήσεις (πιο συνηθισμένο)
  4. Μη φόρτωση λειτουργικού συστήματος
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο συγκεκριμένο tip παρουσιάζονται συγκεκριμένες ενέργειες, που απευθύνονται σε πιο εξειδικευμένους χρήστες. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις ενέργειές σας, είναι προτιμότερο και συνιστάται να απευθυνθείτε σε κάποιον έμπειρο τεχνικό Η/Υ ή σε κατάστημα επισκευής υπολογιστών.

Οι ενέργειες που αναφέρονται μπορεί να διαφέρουν από υπολογιστή σε υπολογιστή. Αποτελούν τον κανόνα και οι εξαιρέσεις ενδέχεται να συμβούν σε οποιοδήποτε υπολογιστικό σύστημα, όπως και οι ενέργειες που θα απαιτηθούν για τη διόρθωση του προβλήματος.
kikiri-kou.blogspot.com
greekinformatics
 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου