Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

ΩΩΩ τι κόσμος μαμά... Πάνω από 7 εκατ. ανήλικα κοριτσάκια γίνονται μάνες ετησίως!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΟΡΓΙΤΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.
Έντονη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία μιας έκθεσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία κάθε χρόνο, 7,3 εκατ. παιδιά γίνονται μητέρες στις αναπτυσσόμενες χώρες. Τα 20.000 κορίτσια ηλικίας κάτω των 18 ετών που φέρνουν καθημερινά στον κόσμο παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες, αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερους κινδύνους υγείας απ' ό, τι οι ενήλικες μητέρες. Παράλληλα, οι χώρες στις οποίες ζουν βρίσκονται επίσης αντιμέτωπες με οικονομικές απώλειες.
Περίπου 70.000 μητέρες ηλικίας 15 ως 19 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο από επιπλοκές μετά τον τοκετό, αναφέρει το Ταμείο του ΟΗΕ για τον Πληθυσμό (UNFPA) στην ετήσια έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα σε αρκετές πόλεις, περιλαμβανομένης της Γενεύης.
Η απόκτηση παιδιών σε μικρή ηλικία σημαίνει εξάλλου ότι τα κορίτσια δεν εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό.
Αν τα κορίτσια περίμεναν ως την ηλικία των 20 ετών πριν κάνουν μωρά, το ΑΕΠ θα αυξανόταν κατά περισσότερο από 7,7 δισ. δολάρια στην Ινδία και κατά 3,5 δισ. δολάρια στη Βραζιλία, διαπιστώνεται στην έκθεση.
Ταυτόχρονα ο επικεφαλής του UNFPA, Μπαμπατούντε Οσοτιμεχίν, υπογράμμισε ότι η φτώχεια είναι μια σημαντική αιτία για τις εφηβικές εγκυμοσύνες, μαζί με τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο Νίγηρας έχει το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως στις εφηβικές εγκυμοσύνες, με 51% των γυναικών ηλικίας 20 - 30 ετών να δηλώνουν ότι έφεραν στον κόσμο παιδί πριν κλείσουν τα 18.
Στην Ασία, το Μπανγκλαντές έχει το υψηλότερο ποσοστό με 40%.Σε άλλες περιφέρειες, η Νικαράγουα έχει το ρεκόρ στη Λατινική Αμερική με 28% και η Υεμένη στη Μέση Ανατολή με 25%.
Σύμφωνα με το UNFPA, στις ΗΠΑ αναλογούν οι μισές από τις 680.000 εφηβικές εγκυμοσύνες που καταγράφονται κάθε χρόνο στις βιομηχανικές χώρες.kikiri-kou.blogspot.com

 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...